avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ... cum pot obliga angajatorul sa respecte o hotarare ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

... cum pot obliga angajatorul sa respecte o hotarare judecatoreasca definitiva si executorie?

Ca si simplu begetar, avand in ultimul an veniturile serios diminuate, ma intereseaza care sunt caile legale prin care pot obliga angajatorul, si ordonatorul principal de credite, la plata unor diferente salariale castigate in instanta.
Nu cred ca imi pot permite un executor judecatoresc care sa blocheze conturile celor doua intitutii... Deci ca persoana fizica, care nu este nici membra de sindicat cum pot sa-mi apar ceea ce am castigat,..., pe 221, si diminuarile ilegale cf 18/2010, indemnizatie de concediu, etc, alte drepturi banesti. Institutia se scuza si nici macar nu-mi calculeaza diferentele cerute expres de instanta prin hotararea care o detin.
va multumesc, anticipat pentru oriece sfat
...si oricum in Ro nu s-a creat un astfel de precedent!!!... in genere lumea se teme...pt pierderea locului de munca.
...completare 18 noiembrie 2010
documentandu-ma ajutat de colegii din sistemul educational, am constat ca ...
Guvernul Romaniei Ordonanta de urgenta 45 din 19 mai 2010 (OUG 45/2010)
pentru modificarea art. 1 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 71/2009 privind plata unor sume prevazute in titluri executorii avand ca obiect acordarea de drepturi salariale personalului din sectorul bugetar
Publicat in Monitorul Oficial 337 din 20 mai 2010 (M. Of. 337/2010)
Luand in considerare dificultatile intampinate pana in prezent in ceea ce priveste executarea hotararilor judecatoresti avand ca obiect drepturi de natura salariala stabilite in favoarea personalului din sectorul bugetar, avand in vedere influenta substantiala asupra bugetului de stat pe anul 2010 pe care o are executarea, in conditiile dreptului comun, a titlurilor executorii emise anterior intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, avand in atentie necesitatea instituirii unor reglementari speciale, cu aplicabilitate limitata in timp, privind executarea silita a hotararilor judecatoresti prin care au fost acordate anumite drepturi salariale pentru personalul din sectorul bugetar, tinand seama de faptul ca nepromovarea prezentei ordonante de urgenta ar avea drept consecinta imposibilitatea mentinerii echilibrelor bugetare si in mod implicit nerespectarea angajamentelor interne si internationale asumate de Guvernul Romaniei, inclusiv in ceea ce priveste nivelul deficitului bugetar, in considerarea faptului ca aceste elemente vizeaza interesul general public si constituie situatii de urgenta si extraordinare a caror reglementare nu poate fi amanata, in temeiul art. 115 alin. (4) din Constitutia Romaniei, republicata,
Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta de urgenta.
Art. I. - Articolul 1 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 71/2009 privind plata unor sume prevazute in titluri executorii avand ca obiect acordarea de drepturi salariale personalului din sectorul bugetar, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 416 din 18 iunie 2009, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica asa cum urmeaza:
1. La alineatul (1), literele a)-c) vor avea urmatorul cuprins:
"a) in anul 2012 se plateste 34% din valoarea titlului executoriu;
b) in anul 2013 se plateste 33% din valoarea titlului executoriu;
c) in anul 2014 se plateste 33% din valoarea titlului executoriu."
2. Alineatul (11) se abroga.
Art. II. -
(1) Plata sumelor prevazute prin hotarari judecatoresti avand ca obiect acordarea unor drepturi de natura salariala stabilite in favoarea personalului din sectorul bugetar, devenite executorii pana la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, se realizeaza astfel:
a) in anul 2012 se plateste 34% din valoarea titlului executoriu;
b) in anul 2013 se plateste 33% din valoarea titlului executoriu;
c) in anul 2014 se plateste 33% din valoarea titlului executoriu.
(2) In cursul termenului prevazut la alin. (1) orice procedura de executare silita se suspenda de drept.
(3) Sumele prevazute la alin. (1) platite in temeiul prezentei ordonante de urgenta se actualizeaza cu indicele preturilor de consum comunicat de Institutul National de Statistica.

PRIM-MINISTRU
EMIL BOC
...
deci nu pot face nimic,...?! si voi fi la mila noilor guvernati... care daca nu vor avea bani in buget... ma vor amana la nesfarsit prin emiterea de acte normative si ordonante????
... se pot ataca aceste ordonante la forurile internationale?
astept raspuns
multumesc anticipat!
Ultima modificare: Joi, 18 Noiembrie 2010
gabriel teodorescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:46, 17 Noiembrie 2010
Mergeti la executorul judecatoresc.Cheltuielile avansate le veti recupera impreuna cu debitul restant.Trebuie sa ii indicati executorului conturile bancare ale institutiei.
numai prin executorul judecatoresc.
Exista cazuri in care executorul nu pretinde banii pentru prestanta decat dupa recuperarea datoriilor pentru care este agajat?
sey4688 a scris:

Exista cazuri in care executorul nu pretinde banii pentru prestanta decat dupa recuperarea datoriilor pentru care este agajat?



Depinde de contractul incheiat intre dvs si executorul judecatoresc cu privire la modul de achitare a onorariului ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare drepturi salariale mikas mikas Conform unei hotarari judecatoresti \"definitive si executorie de drept\" pronuntata la 22 oct 2010, angajatorul meu (unitate de invatamant de stat) este ... (vezi toată discuția)
Executare silita nutyk nutyk am castigat in instanta anumite drepturi banesti de la fosta firma angajatoare. am vorbit cu un executor judecatoresc, care le-a blocat conturile. asta se ... (vezi toată discuția)
Recuperare drepturi banesti castigate in instanta elisoara_toma@yahoo.com elisoara_toma@yahoo.com Buna ziua , Sunt bugetara si am castigat in instanta drepturile salariale cuvenite. Intre timp s-a dat o ordonanta de urgenta prin care plata acestora se face ... (vezi toată discuția)