Conform unei hotarari judecatoresti "definitive si executorie de drept" pronuntata la 22 oct 2010, angajatorul meu (unitate de invatamant de stat) este obligat sa plateasca mie si altor reclamanti sume restante datorate unei reincadrari eronate, sume actualizate in functie de indicii de inflatie si cu dobanda legala, sume care se intind din sept 2009 pana in oct 2010. Pe oct 2010 s-au platit, urmand a se plati si nov 2010 si dec 2010.
Angajatorul refuza plata acestora motivand decizia cu OU 45/mai 2010 care amana plata sumelor castigate in instanta pana in 2012.
DAR......... din cate citesc eu, amanarea acestora se refera la sumele castigate in instanta pana la data intrarii in vigoare a OUG 45, adica 19 mai 2010, iar noi avem castig de cauza in oct 2010.
Cum sa procedez?
Mentionez ca acest lucru imi afecteaza substantial si cuantumul indemnizatiei de crestere a copilului, dat fiind ca ea este calculata exact dupa veniturile din perioada sus-mentionata.
Am fost sfatuita sa cer executarea silita. Cum procedez?:sorry:
As aprecia un sfat in aceasta directie. Sunt mii de oameni in situatia mea la noi in judet.
Multumesc.
Mergeti cu hotararea definitiva la un executor, care o va investi cu formula executorie si va incerca recuperarea silita.
Va trebui sa-i achitati o parte din onorariu, dar care va fi si acesta recuperat de la debitoare.
sume actualizate in functie de indicii de inflatie ....corect insa cu dobanda legala???ma surprinde.
si noi avem castigat acest proces cu referire la leg 330 /care trebuia sa ne prinda cu salariile conf leg 221.
tot secretul este ca institutia sa aiba bani...adik cheltuielile de personal sa le permita aplicarea salariilor conf leg 221,cu reincadrare corecta pe leg 330.dak nu au bani.....cu siguranta asteptarea e singura cale.executorii judecatoresti din jud nostru....ne au luat banii si nu pot actiona.NU sunt bani.
diferentele salariale pana in mai 2010 intra sub incidenta OG mentionat.
MULT SUCCES
Nu vad de ce diferentele salariale pana in mai 2010 ar intra sub incidenta OG 45, textul fiind "Plata sumelor prevazute prin hotarari judecatoresti avand ca obiect acordarea unor drepturi de natura salariala stabilite in favoarea personalului din sectorul bugetar, devenite executorii pana la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, se realizeaza astfel..."
Dar sumele de pana in mai 2010 au devenit executorii abia in oct 2010. Deci ar trebui sa mi se dea tot. Daca nu au bani, accept si scaune, mese, table, aparatura etc :))
Urgent.....!
dana131
Va rog un ajutor din partea dumv, pentru a -mi recupera salariile castigate in instanta ce trebuie sa fac mai departe ?ce acte imi trebuiesc la executor ... (vezi toată discuția)