avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... parte vatamata furt
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

parte vatamata furt

Buna ziua,
Cu o luna si ceva in urma mi s-a furat portofelul intr-un centru comercial. Agentii de paza l-au prins pe faptas si au chemat politia. Mi-am recuperat bunul dar si am depus si plangere scrisa si am dat si o declaratie prin care am confirmat ca mi-am primit bunul (mi s-a parut normal ca hotul sa nu scape nepedepsit, cei de la politie mi-au spus ca nu pot sa-l retina daca nu depun plangere). Acum am primit o citatie la procesul acestui individ, in calitate de parte vatamata. Intrebarea mea este daca pot sa nu ma prezint. Cu alte cuvinte am in vreun fel obligatia sa ma duc?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters170716 , utilizator 12:30, 17 Noiembrie 2010
Chiar daca sunteti parte vatamata aveti obligatia sa dati curs citatiei pt ca declaratia dvs ar putea duce la dezlegarea pricinii altfel riscati sa fiti amendata sau la un alt termen chiar adusa cu mandat.
Aveti obligatia sa va prezentati, in caz contrar riscati pe langa amenda si escortarea la judecata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Investigatie talharie StefanAlupului88 StefanAlupului88 Buna dimineata, Am fost abordat de un vecin pe o proprietate comuna, am fost injurat iar apoi vatamat, am primit mai bine de 20 de pumni in fata. Am reusit sa ... (vezi toată discuția)
Furt portofel mariana04 mariana04 buna, sorei mele i-a furat portofelul in tramvai.Politia se afla in tramvai si l-au prins pe infractor.ea a dat declaratie ca persoana vatamata si eu ca ... (vezi toată discuția)
Furt din autoturism duraka duraka Buna ziua ! Duminica seara un individ mi-a fortat masina si mi-a sustras portofelul din buzunarul portierei fata stanga... Culmea este ca dimineata am gasit ... (vezi toată discuția)