avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Insolventa

Buna ziua,

Doua lamuriri daca se poate:

1. Am depus o cerere de deschidere a procedurii insolventei in forma simplificata, pentru ca nu am depus la termen un certificat constatator dosarul a fost suspendata confor art 155 alin 1, in incheierea data de judecatoro se specifica cu recurs pe toata durata suspendarii.
Vreau sa va intreb ca sa repun dosarul pe rol trebuie sa fac o cerere de repunere dosar pe rol sau trebuie facuta o cerere de recurs.
In momentul cand depun cerere la registratura am inteles ca trebuie cerut dosarl la arhiva este adevarat?
2 . La o alta societate am depus idem aceeasi cerere, ia a fost solutionata, a fost respinsa, in incheiere s-a specificat cu recurs dar nu am mai avut timp sa ma duc sa declar recurs. Acum sentinta a devenit definitiva. Vreau sa stiu daca mai pot depune o alta cerere pe acelasi motiv, in temeiul aceleiasi legi.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 09:34, 18 Noiembrie 2010
1. faceti o cerere de repunere pe rol si achitati o taxa de 60 lei

2. legea 85/2006
Art. 27
(1) Debitorul aflat in stare de insolventa este obligat sa adreseze tribunalului o cerere pentru a fi supus dispozitiilor prezentei legi, in termen de maximum 30 de zile de la aparitia starii de insolventa.
(2) Va putea sa adreseze tribunalului o cerere pentru a fi supus dispozitiilor prezentei legi si debitorul in cazul caruia aparitia starii de insolventa este iminenta.
(3) Cererile persoanelor juridice vor fi semnate de persoanele care, potrivit actelor constitutive sau statutelor, au calitatea de a le reprezenta.
(4) Introducerea prematura, cu rea-credinta, de catre debitor a unei cereri de deschidere a procedurii atrage raspunderea patrimoniala a debitorului persoana fizica sau juridica, pentru prejudiciile pricinuite.
Vreau sa va intreb ca sa repun dosarul pe rol trebuie sa fac o cerere de repunere dosar pe rol sau trebuie facuta o cerere de recurs.

cerere repunere dosar pe rol + TJ 60 lei
In momentul cand depun cerere la registratura am inteles ca trebuie cerut dosarl la arhiva este adevarat?

nu
Acum sentinta a devenit definitiva. Vreau sa stiu daca mai pot depune o alta cerere pe acelasi motiv, in temeiul aceleiasi legi.

da
faceti cerere de repunere pe rol

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lichiditate mystik mystik Care sunt pasii care trebuiesc facuti pentru a inchide o firma cu datorii la stat? Firma are debitori actionati in instanta si este putin probabil sa se ... (vezi toată discuția)
Ce este mai avantajos pentru o societate comerciala mihaelaniciu mihaelaniciu intrebarea mea este daca pentru o societate comerciala, potrivit legii privind insolventa, este mai avantajos daca se face la cererea societatii sau daca este ... (vezi toată discuția)
Control de fond- insolventa dory1985 dory1985 Daca in urma unui control de fond , inspectorii sesizeaza ca firma are foarte multe datorii la fisc si la furnizori, ei imi pot declansa procedura de ... (vezi toată discuția)