avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1328 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am luat amenda de la ARR de 150.000 lei din cauza ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am luat amenda de la ARR de 150.000 lei din cauza licentei tr expirata !

E legal ca cei de la firma sa imi ceara sa platesc amenda ?
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 20:41, 22 Noiembrie 2010
prodiamant a scris:

E dreptul dvs sa nu fiti de acord , dar asa e legea.
Codul penal incrimineaza conducerea unui auto .. neinmatriculat , sau fara licenta de transport valabila , e acelasi lucru . .Eu zic sa mai verificati putin codul penal , codul rutier , codul civil , si manulalul operatorului de transport rutier.

am verificat in manualul operatorului de transport rutier si poate ca fiind din 2007 nu scrie si ce spuneti dvs.
deasemenea am rasfoit si codul penal si nici acolo nu am gasit referiri la sustinerile dvs.
am cerut si fisa postului unui sofer de la o firma de transport rutier si tot nu am gasit vreo obligatie a soferului in ceea ce priveste licenta.
eu stiu si consider ca este absolut normal ca cei din conducerea firmei sa se ocupe de prelungirea licentei ,mai mult ca ,din cate stiu eu, cu un anumit timp inainte de expirarea licentei de transport ,administratorul este programat ca sa se prezinte cu toata documentatia pentru a se face prelungirea licentei.
va rog sa ma contraziceti daca nu am dreptate insa va rog daca se poate cu baza legala cu tot.
multumesc
Trebuie sa mai actualizati putin informatiile.
Art 281 ind 1 C.[enal , introdus prin OUG nr 109/2004 spune 1-"Efectuarea transportului rutier public fara licenta de transport , fara licenta de executie pentru vehicul sau fara licenta de executie pentru traseu , dupa caz, ori cu licente cu vaabilitate expirata , se pedepseste cu inchisaore de la o luna la un an sau cu amenda. "
La alin 2- se mentioneaza sanctiunea pt. persoana care dispune efectuarea transportului fara licenta. Deci sanctiunea prev. de aliniatul 1 susmentionat , se refera exclusiv la soferul care conduce mijlocul de transport
Ultima modificare: Duminică, 21 Noiembrie 2010
Dumitru Beniamin Hotea , Consilier juridic
o sa ma mai documentez insa eu asa cum ati descris dvs art 281 indice 1 inteleg ca alin 2 se refera la cel ce a dispus efectuarea transportului adica la acel coordonator care trebuie sa existe in mod obligatoriu in unitatea de transport rutier iar alin 1 la administrator.
parerea mea insa ma mai documentez dar acum nu am timp ca ma joc cu copilul.
scuze

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transport rutier de persoane lili77 lili77 Buna ziua ,am si eu o intrebare: Art. 281 (indice 1,imi cer scuze pentru \"indice unu\",am o problema din calculator) Cod Penal in vigoare ... (vezi toată discuția)
Vreau sa-mi deschid o firma de transport marfa. V2000 V2000 Buna ziua vreau sami deschid o firma de transport marfa dar cu o autoutilitara de la 2,8 t la 3,5t prelata sau dubă intre 5 si 10 europaleti in ... (vezi toată discuția)
Accident cu camion fara rca george68feb george68feb Buna ziua. Am lucrat la o firma (un patron) 7 luni de zile ca sofer secund pe camion unde mi-a facut contract de munca insa nu l-a inregistrat, pe mine ma ... (vezi toată discuția)