Buna seara!
Sper ca postez unde trebuie, dat fiind faptul ca sunt nou pe acest forum si pe forumuri in general.
Situatia mea e putin complicata si as vrea sa stiu daca se poate rezolva.
Bunica are o casa, insa nu are actele casei, deoarece in timp au fost pierdute sau deteriorate. De asemenea, mai are 4 surori, insa ea este cea mai in varsta. Sungurul act pe care il mai avem este cel care arata ca locul pe care este construita casa apartine stra-bunicului(tatal bunicii mele). Cu toate ca bunica are 2 fiice, ar vrea sa treaca acea casa pe numele meu. As dori sa stiu daca se poate si prin ce modalitate (ar fi de preferat una mai putin costisitoare).
Va multumesc anticipat!
Bunica poate să dea casa la cine dorește ea, atâta vreme cât face dovada proprietății. Aici se complică puțin lucrurile dar nu sunt imposibil de rezolvat.
Dacă aveți actele de proprietate pe numele străbunicilor trebuie să aduceți imobilul în proprietatea bunicii.
1. Dacă străbunicii sunt decedați trebuie dezbătută succesiunea după ei.
2. Dacă singurii copiii ai străbunicilor sunt bunica în cauză și cele patru surori ale ei atunci vor deveni ele proprietare prin moștenire.
3. Dacă cele 4 surori doresc apoi să lase totul bunicii, fac un partaj succesoral, primește bunica totul și ea poate să transmită mai departe la cine dorește.
Referitor la casă, prin Ordonanța de Urgență nr. 64/2010 privind modificarea şi completarea Legii cadastrului şi a publicităţii imobiliare nr. 7/1996 construcțiile edificate până în anul 2001 fără autorizație de construire, pot fi înscrise în cartea funciară, în baza certificatului emis de primar prin care se atestă că imobilul este înregistrat în registrul agricol, precum și în evidențele fiscale. Astfel veți putea dovedi dreptul de proprietate asupra construcțiilor fără a mai promova acțiune în instanță.
O problema grea
Brunetzel`
Am nevoie din nou de dumneavoastra .
O sa va povestesc mai intai situatia si apoi ascult parerea dumneavoastra si ce ma indrumati sa fac in acest caz.
... (vezi toată discuția)