Buna seara,va prezint urmatoarea situatie:
a avut loc un proces de divort cu care au fost ambii de acord,avand 2 copii majori.
Urmeaza partajul bunurilor si anume:1-un apartament contractat si platit 1/2 in avans de unul din soti inainte de casatorie,intabularea fiid pe numele acesteia ,s-a platit apoi in timpul casatoriei 8 ani ratele pt 1/4 din valoare,iar ultima parte 1/4 s-a achitat cu banii primiti de la parintii (decedati acum la data divortului ) proprietarului,care i-au scos de la banca .Ce si cat revine partii -proprietar si cat partii celelalte?
casa este asa cum ati si mentionat a celui care a cumparat-o inainte de casatorie, prin urmare nu intra la partaj. La partaj pot intra sumele de bani cu care s-a achitat apartamentul dupa casatorie(ratele achitate dupa casatorie si posibile imbunatatiri ce pot fi dovedite )
casa nici nu poate fi mentionata in cererea de partaj, ea nu face obiectul partajului.
Proprietarul este cel care a contractat înainte de încheierea căsătoriei. Dacă în timpul căsătoriei s-au plătit rate pentru achitarea integrală a prețului atunci soțul/soția are un drept de creanță pentru sumele achitate în timpul căsătoriei. Dacă situația este așa cum o prezentați dumneavoastră în ceea ce privește modul de achitare al prețului și ambele părți recunosc acest lucru, restul e matematică.
Partaj bunuri comune
ste
Un apartament construit in 1972 cu credit acordat de stat , contractul fiind incheiat inainte de incheierea casatoriei de catre unul dintre soti iar ... (vezi toată discuția)
Partaj
cri_xtina
Sunt in divort de sotul meu,pe 21 mai am termen.As vrea sa stiu in caz de partaj daca sotul poate avea pretentii asupra apartamentului detnut dinainte de ... (vezi toată discuția)