avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... continuitate carte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

continuitate carte de munca

Buna seara,

Am si eu o nelamurire. Astazi am luat de la firma cartea mea de munca si tot ce trebuia pt ca am fost concediata in baza art 65 din codul muncii( decizia a fost semnata cu data de 11 noiembrie 2010 dupa ce in prealabil am avut un preaviz de 20 zile). Stiu ca daca pana pe 11 decembrie depun dosarul pt somaj am continuitate in munca. Voiam sa stiu: daca pana pe 11 decembrie ma angajez la alta firma fara sa mai depun dosar de somaj (astazi seara am primit o oferta de munca) mai am continuitate? Daca sa zicem...in ianuarie constat ca sunt insarcinata...pot ulterior sa iau indemnizatie de prenatal?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: gabrielle_24 , utilizator 22:42, 1 Decembrie 2010
Daca va angajati , pentru continuitate ar trebui ca data de incepere a activitatii la noul angajator sa fie 12.11.2010 ...
Dar nu e corect:(( pt ca am fost concediata pt restructurare de post, nu din vina mea si daca as depune dosarul de somaj pe 01.12.2010 sau ma angajez cu acea data in alta parte tot pauza ar fi intre 11.11 si 01.12. Si daca sunt acum insarcinata si descopar peste o luna cand deja sunt angajta la alta firma mai beneficiez de prebatal daca am pauza de 2 saptamani pe cartea de munca? Si alta intrebare: daca noul angajator imi face contract pe 3 luni si dupa nu imi mai prelungeste perioada, pierd si dreptul la somajul pe care l-as lua acum in urma prezentei concedieri?
Daca va depuneti dosarul pentru somaj in data de 01.12.2010 , atunci veti primi somaj de la data incetari c.i.m. , adica de la 11.11.2010 ...asadar, veti avea continuitate ...

Nu pierdeti dreptul la somaj , art.56 lit.j C.mun. va da dreptul sa beneficiati de somaj ... asadar, la data expirarii duratei pentru care a fost incheiat c.i.m. veti putea beneficia de somaj.
Dar la indemnizatie? :D Am o vechime de 4 ani si 3 luni si aceste 2 saptamani ar fi singura discontinuitate pe cartea de munca. Intreb pentru ca nu prea inteleg in ce conditii as beneficia de acea indemnizatie si daca datorita acestor 2 sapt as putea sa o pierd.
Cand ma refer la indemnizatie nu ma refer daca afecteaza suma indemnizatiei ci daca din cauza acestei intreruperi nu mai am dreptul la ea. Am sunat la Fortele de munca si itm si sunt foarte gretosi, nu ma lamurira deloc. Si inca o intrebare: daca sa zice sapt viitoare depun dosarul de somaj si la o saptamana de la aceasta data mi se face carte de munca la alta firma, atci am continuitate pe carte de munca?

Alte discuții în legătură

Insarcinata in 6 saptamani si firma se inchide gabrielle_24 gabrielle_24 Buna ziua, Ieri am fost informati ca firma la care lucrez in prezent se va inchide deoarece patronul nu o mai poate sustine moral si financiar. Saptamana ... (vezi toată discuția)
Drepturi gravide nikocristea nikocristea buna ziua,acum o luna de zile am fost data in somaj,acum o saptamana am aflat ca sunt insarcinata..ce drepturi mai am in cazul in care sunt in somaj dupa 4 ani ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de somaj? Christyne Christyne Am si eu o intrebare in Codul Muncii scrie ca pot beneficia de somaj toti cei care au un stagiu de cotizare de 12 luni in ultimele 24, ideea e ca eu in ... (vezi toată discuția)