avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1034 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... continuitate carte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

continuitate carte de munca

Buna seara,

Am si eu o nelamurire. Astazi am luat de la firma cartea mea de munca si tot ce trebuia pt ca am fost concediata in baza art 65 din codul muncii( decizia a fost semnata cu data de 11 noiembrie 2010 dupa ce in prealabil am avut un preaviz de 20 zile). Stiu ca daca pana pe 11 decembrie depun dosarul pt somaj am continuitate in munca. Voiam sa stiu: daca pana pe 11 decembrie ma angajez la alta firma fara sa mai depun dosar de somaj (astazi seara am primit o oferta de munca) mai am continuitate? Daca sa zicem...in ianuarie constat ca sunt insarcinata...pot ulterior sa iau indemnizatie de prenatal?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: gabrielle_24 , utilizator 22:42, 1 Decembrie 2010
sfatul meu este sa va grabiti sa depuneti actele pentru somaj chiar daca aveti promisiunea angajarii( pentru a avea continuitate si a beneficia pe viitor de indemnizatie de crestere copil). cand va angajati ii informati pe cei de la Somaj prin scrisoare de la firma angajatoare ca veti incepe munca si astfel dupa o scurta perioada de somaj urmeaza angajarea si aveti continuitate.
E pacat sa pierdeti o continuitatea de 4 ani in munca pt 2 saptamani si mai ales acum daca aveti nevoie de acest lucru.
Multumesc mult pentru sfat. Dar noul angajator, daca ar vrea ar putea sa-mi treaca pe cartea de munca data de inceput ca fiind 12.11.2010 chiar daca eu practic ma angajez la el pe 30 sa zicem?
gabrielle_24 a scris:

Multumesc mult pentru sfat. Dar noul angajator, daca ar vrea ar putea sa-mi treaca pe cartea de munca data de inceput ca fiind 12.11.2010 chiar daca eu practic ma angajez la el pe 30 sa zicem?

Asta trebuie sa vorbiti cu noul angajator ...
Buna seara,

Maine incerc sa fac demersurile necesare pt a depune dosarul de somaj ca sa fiu mai linistita. Mai am totusi cateva nelamuriri ( imi cer mii de scuze daca sunt stresanta, dar pur si simplu nu am idee despre ce am de facut pt ca nu am mai fost in situatia asta):
-am luat o adeverinta de la medicul de familie in care scrie ca sunt clinic sanatoasa, dar la motivul eliberarii scrie:" pt angajare", o pot pune la dosarul pt somaj sau trebuie luata alta in care sa scrie:" pt somaj"?
- de la serv pe langa cartea de munca si decizia de incatare a activitatii mi s-a mai dat o adeverinta ( exact asa se numeste) in care scrie " date privind plata contributiilor la bugetul asigurarilor pentru somaj" si se specifica faptul ca angajatorul a retinut si virat in bugetul asigurarilor de somaj sumele reprezentand contridutia individuala in cota de 0.5% si contributia datorate de angajator dupa cum urmeaza ( si sunt trecute sumele reprezentand contributia pt ultimele 12 luni). Asta este practic stagiul de cotizare pe care ar fi trebuit sa-l iau de la finaciar?
-daca imi depun maine sau marti dosarul si sapt viitoare ma angajez...imi asigur astfel continuitate sau este necesar sa apuc sa pun si prima viza ( care am inteles ca se pune dupa vreo 2 sapt de la depunerea dosarului de somaj)?

Va multumesc foarte mult
Buna seara,

Am vorbit cu viitorul angajator si a zis ca nu poate sa-mi treaca data de inceput la noul loc de munca data de 12.11 pentru ca inregistrarea la ITM o sa o faca online, dar a zis ca daca vreau pot sa depun dosarul si sa preia el ulterior, daca vreau continuitate. Pe 30 noi am depus dosarul dar nu am avut buna adeverinta de la medic cum ca sunt apta de munca pentru ca pe ea scria ca imi trebuie pt angajare, nu somaj. Nu au fost probleme cu depunerea dosarului si dna de acolo a zis sa vin pe 15 dec sa semnez si sa iau carnetul de somer si sa aduc atunci si adeverinta. Intrebari:
Daca pe 6 dec mi se face cartea de munca pt noul loc, am reusit sa-mi "asigur" continuitatea sau nu? Trebuie sa astept pana pe 15? Afecteaza cu ceva lipsa acelei adeverinte la dosar?( danuiesc ca daca era chiar asa importanta nu mi se accepta dosarul). Cum trebuie sa procedez mai departe pt noul loc de munca? Adica, ma refer la ce am eu si viitorul angajator de facut mai departe, ma duc sa anunt ca ma angajez sau cum se procedeaza?
Sper sa ma puteti ajuta cu un sfat.
Multumesc mult anticipat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insarcinata in 6 saptamani si firma se inchide gabrielle_24 gabrielle_24 Buna ziua, Ieri am fost informati ca firma la care lucrez in prezent se va inchide deoarece patronul nu o mai poate sustine moral si financiar. Saptamana ... (vezi toată discuția)
Drepturi gravide nikocristea nikocristea buna ziua,acum o luna de zile am fost data in somaj,acum o saptamana am aflat ca sunt insarcinata..ce drepturi mai am in cazul in care sunt in somaj dupa 4 ani ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de somaj? Christyne Christyne Am si eu o intrebare in Codul Muncii scrie ca pot beneficia de somaj toti cei care au un stagiu de cotizare de 12 luni in ultimele 24, ideea e ca eu in ... (vezi toată discuția)