avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... nelamurire legata de divort
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

nelamurire legata de divort

suntem sot si sotie casatorit intr-o tara a Uniunii Europene.In Romania suntem eu dintr-un oras,el din alt oras.Dupa ce ne vom intoarce acasa definitiv,in caz de divort,unde trebuie inaintata cererea?si cum se va face partajul bunurilor,tinand cont de faptul ca eu am lucrat ilegal sapte ani si nu pot demonstra cu acte banii castigati lunar?voi avea dreptul legal la bunurile achizitionate in aceasta perioada daca sotul nu va recunoaste munca mea de aici?multumesc
Cel mai recent răspuns: Adrian Copil , Consilier juridic 13:12, 19 Martie 2008
Buna, ma numesc Simona si as avea si eu o nelamurire legata de divort si mai ales de custodie copil minor. Am un baietel de 1 an si doua luni, iar eu cu sotul meu nu ne mai intelegem si vrem sa divortam.
Intrebarea mea este vis-a-vis de custodia copilului. Am inteles ca legea prevede ca minorul sa ramana in custodia mamei (mai ales ca nu are nici macar 2 ani), dar sotul meu si soacra mea ma tot ameninta ca imi ia copilul. Ce trebuie sa stiu eu vis-a-vis de lucrurile acestea si daca e adevarat ca custodia este in favoarea mea as dori sa stiu si eu care este legea sau ordonanta care prevede acest lucru. Astept vesti! Va multumesc
Doamna Simona,
Legea nu face discriminare intre parintele-tata si mama. Ambii au aceleasi drepturi cu privire la copil si orice altceva.
E drept ca practica judiciara da mamei copilul, nu in toate cazurile insa.
Despre cazul dv. nu cunosc amanunte (cum stateati, cine se ingrijea de copil, daca aveti posibilitati sa aveti grija de el mai departe, singura etc.). Nici nu stiu ce ar putea invoca sotul.
Asa ca, in primul rand, va recomand un avocat.
Va recomand si sa va intelegeti cu tatal referitor la dreptul de vizita, pensie, ar fi mai civilizat.
Ce sa va spun? Eu lucrez, ajung acasa pe la 6.30 sau in jur de ora 8 pentru ca am programul in 2 ture si acum sta cu el soacra mea. Eu as avea salariul necesar ca sa pot sa am grija de copil singura pe langa faptul ca ii am si pe parintii mei alaturi de mine. Problema divortului meu de sotul meu este soacra mea si acum si socrul meu. De cand ne-am casatorit, de aproape 6 ani soacra mea sta tot timpul intre noi, se baga in orice discutie de-a noastra pe motiv ca e baiatul ei si ca azi poate fi sotul meu, maine nu, si m-a amenintat de multe ori ca daca vrea ea ne poate desparti in orice moment, lucru care s-a si intamplat acum vreo 3 ani can am stat 3 saptamani la parintii mei si atunci tot eu m-am intors la ei din prea multa iubire pentru sotul meu. El este foarte mamos si o prefera pe mama lui mai intai decat pe mine. Atunci chiar mi-a spus ca daca nu ma intorc acasa incepe formalitatile de divort, deci nicidecum nu era si nici nu este de acord sa plece de langa mama lui. Pe langa acest lucru salariile noastre:al meu si al sotului meu precum si alocatia copilului trebuie sa i le dam lor si le manevreaza ei cum vor si nu stiu unde se cheltuiesc atatia bani pe luna. Ei invoca motivul ca mancarea copilului costa f mult si ca astia sunt banii. Eu cu soacra mea nu ne intelegem deloc si sotul meu nu vrea sa plece de-acolo deloc. Anul trecut dupa botez la o saptamana ne-a dat afara din casa cu tot cu copil a spus ca nu o intereseaza ce facem, am plecat la ai mei dar bineinteles ca a vorbit cu sotul meu si l-a convins sa se intoarca acasa iar el ne-a fortat intr-un fel sa ne intoarcem cu el desi nu imi facea deloc placere. Cu datul afara din casa ne ameninta tot timpul cand nu facem asa cum vrea ea. Eu nu as vrea sa divortez, deoarece nu as vrea ca baietelul meu sa creasca fara ambii parinti langa el dar......nu stiu ce va fi. Asa ca in speranta ca v-am dat ceva informatii folositoare va rog sa imi trimiteti un raspuns cu privire la custodie si la situatia aceasta. Va multumesc din suflet! Simona
Sper sa aveti martori care sa probeze cele sustinute!
Eu mi-as lua un avocat si as demara procedurile. Intai as pleca din casa cu minorul ca sa am liniste, poate la parinti, oriunde.
Acolo unde stati trebuie sa aveti conditii sa cresteti copilul, se va face ancheta sociala in proces. O camera, nu lux, dar conditii: curatenie, grija etc.
Daca parintii va sustin e foarte bine!
In aceste conditii, ar trebui sa primiti copilul.
Trebuie sa demonstrati ca are cine sa stea cu el toata ziua. Sotul ce program de serviciu are?
Daca aratati ca va puteti ocupa de micut cel putin la fel de bine (ca timp si implicare) ca sotul, nu vad sa va ia copilul. Depinde si de ce sustine el in dosar.
Multumesc mult pentru raspuns, o sa fie cam dificil cu martorii pentru ca din cunostintele lui nu o sa se bage nimeni iar din cunostintele mele sunt persoane care cunosc situatia mea din cele povestite de mine de cinci ani incoace - colegi de servici, sper sa fie bine asa :) :(

Alte discuții în legătură

Buna sotul vrea sa ne despartim dar nu prin divort fiecare sasi vada de viata lui Elena lenuta antonia Elena lenuta antonia Sotul vrea sa ne despartim dar fara divort eu va trebui sa plec de aici unde locuiesc .locuiesc cu mama lui(soacra)avem si un copil impreuna el este mai mult ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului in viitor bloodcrawler bloodcrawler buna ziua.. am si eu o intrebare simpla.. sunt casatorit si nu totul este roz.. vreau sa stiu daca se poate semna vreun act in caz de divort sa primesc ... (vezi toată discuția)
Posibil divort,...soacra?? tundyuta tundyuta Sunt casatorita de 18 ani,am un sot bun,dar usor influentabil.Mama lui de cate ori vine la noi ,are o influenta negativa asupra lui.Se baga in viata noastra ... (vezi toată discuția)