avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... nelamurire legata de divort
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

nelamurire legata de divort

suntem sot si sotie casatorit intr-o tara a Uniunii Europene.In Romania suntem eu dintr-un oras,el din alt oras.Dupa ce ne vom intoarce acasa definitiv,in caz de divort,unde trebuie inaintata cererea?si cum se va face partajul bunurilor,tinand cont de faptul ca eu am lucrat ilegal sapte ani si nu pot demonstra cu acte banii castigati lunar?voi avea dreptul legal la bunurile achizitionate in aceasta perioada daca sotul nu va recunoaste munca mea de aici?multumesc
Cel mai recent răspuns: Adrian Copil , Consilier juridic 13:12, 19 Martie 2008
Da, Andrei, cu psiholog ma refeream, nu singura... 10 ani am spus asa, la nimereala... dar 6 luni e din vise... Parerea mea de nespecialist, evident. :D
Nu m-am referit sa schimbe relatia singura, asta a spus femeia ca a incercat. Dar daca in 6 ani nu a reusit sa-l mute de la parinti, 6 luni... :))#-o E clar ca deja s-a batucit cerinta asta si omul acela va raspunde greu la stimuli.
Evident ca eu dau aici doar pareri si psihologul va putea diagnostica in mod corect.
Din pacate, sunt multi barbati care nici nu se prezinta la psiholog, numai ideea li se pare jignitoare. Sa-l aduci acolo deja e un pas mare si greu.
Privitor la sfatul de a divorta sau nu, niciun psiholog profesionist nu se substituie pacientului in a lua decizii, ci ii arata caile posibile si pacientul (sau clientul) decide. Omul ala care merge la psiholog nu e incapabil, e derutat. Confuz. Daca nu stie ce sa aleaga, psihologul il poate determina sa-si recunoasca ... dar nu ia decizii pentru el.
Iar e doar parerea mea.
AVLIL, e clar ca ai inteles doar partial ceea ce am scris eu, de aceea consider ca formulezi cam multe pareri personale intr-un domeniu care probabil iti este strain.
Tot ceea ce am scris, am scris in cunostinta de cauza.


Din pacate, sunt multi barbati care nici nu se prezinta la psiholog, numai ideea li se pare jignitoare. Sa-l aduci acolo deja e un pas mare si greu.

Nu trebuie sa-l duca pe sot la psiholog, el nici nu trebuie sa stie ca s-a dus acolo. Daca citesti cu atentie am specificat: "psihologul, prin intermediul dumneavoastra ..." Deci, sotul nu va ajunge acolo.

AVLIL a scris:

Privitor la sfatul de a divorta sau nu, niciun psiholog profesionist nu se substituie pacientului in a lua decizii, ci ii arata caile posibile si pacientul (sau clientul) decide. Omul ala care merge la psiholog nu e incapabil, e derutat. Confuz. Daca nu stie ce sa aleaga, psihologul il poate determina sa-si recunoasca ... dar nu ia decizii pentru el.
Iar e doar parerea mea.

E evident ca este doar parerea ta. Cu siguranta nu stii ce face un psiholog! La psiholog nu merg doar oamenii derutati sau confuzi, eu personal am facut cateva cursuri cu psihologi (managementul si dezvoltarea calitatilor personale in conducere, managementul conflictelor, managementul schimbarii)
Pe distinsa noastra doamna o indemn sa caute un psiholog, care sa-i faca o strategie pentru managementul conflictului personalizat pentru casnicia ei.
Buna seara! Am vazut tot ce ati spus fiecare! Pe de o parte sunt de acord cu Avlil in sensul ca sotul meu, intr-adevar nu ar merge la psiholog , ar invoca orice motiv ca sa nu mearga, si da psihologul nu poate lua decizii in numele nostru ci doar ne sfatuieste iar pe de alta parte as vrea sa iau si sfatul lui Adi sa merg la un psiholog bun (fara stirea sotului meu) sa vad ce ma sfatuieste si cum sa procedez, daca sunt posibilitati ca familia mea sa nu se destrame si sotul meu sa se schimbe in bine. Adi m-ai intrebat de unde sunt:eu sunt din Bucuresti deci prietena ta nu ma poate ajuta, ea fiind din Bacau. :(
Ultima modificare: Joi, 13 Martie 2008
t_simonik80, utilizator
Adi, imi pare rau ca te-am suparat asa de tare fara sa vreau!:(
Sincer, mi-au placut intentiile tale si ideile, ca pana in subiectul asta am mai spus ca e bun un psiholog si... aproape au aruncat cu rosii in mine... :)) Asa ca am apreciat ca nu sunt singura adepta a ideii.

Dar... eu am lucrat cu ei si am si o prietena. Pe care nu as recomanda-o tocmai ca nu pot fi obiectiva in privinta ei! Dar etica profesionala le spune sa nu ia decizii pentru client, nu e parerea mea. Asa cum ne spune si noua. Acum, nu vreau sa fiu rea, dar daca un om ar sti sa faca fata schimbarii, nu ar face managementul schimbarii. Si eu am fost la psiholog, initial in vanzari, apoi in avocatura. Am lucrat cu ei si am invatat multe despre cum sa interpretezi diverse... Dar experienta mea nu conteaza, caci e doar una si nu poate face regula in psihologie, asa cum nici a ta singura...

Iar chestia cu rezolvarea problemelor dintr-o relatie, tot un psiholog mi-a spus ca mereu sunt de vina amandoi si indicat ar fi sa mearga amandoi. Era o femeie. Apoi am intrebat un psiholog barbat daca vin barbatii la consiliere; mi-a spus ca majoritatea nu vin si mai rau, sunt multi care nu accepta nici partenera de viata sa vina singura... #-o Ma rog, nu spun ca am dreptate si, cu toate ca mi-ai dat peste nas ca e doar o parere, nu m-am suparat, doar asta e. Poate e buna, poate e gresita...

Scuza-ma daca am parut ca te acuz. Nu vad de ce te-ar deranja sa am pareri diferite de ale tale, suntem diferiti cu totii unii de altii si gandim variat.

Deja sunt demult in afara subiectului initial, ma bate Elis. :P
Nu m-ai suparat cu nimic. Eu, doar consider ca nu mi-ai inteles punctul de vedere. M-am ferit sa folosesc cuvantul manipulare, insa despre asta e vorba. In prezent sotul este manipulat de mama, psihologul ar putea sa o invete pe sotie cum sa-si manipuleze sotul astfel incat sa-l scoata de sub influenta mamei. Nu este vorba de terapie de cuplu.

Alte discuții în legătură

Buna sotul vrea sa ne despartim dar nu prin divort fiecare sasi vada de viata lui Elena lenuta antonia Elena lenuta antonia Sotul vrea sa ne despartim dar fara divort eu va trebui sa plec de aici unde locuiesc .locuiesc cu mama lui(soacra)avem si un copil impreuna el este mai mult ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului in viitor bloodcrawler bloodcrawler buna ziua.. am si eu o intrebare simpla.. sunt casatorit si nu totul este roz.. vreau sa stiu daca se poate semna vreun act in caz de divort sa primesc ... (vezi toată discuția)
Posibil divort,...soacra?? tundyuta tundyuta Sunt casatorita de 18 ani,am un sot bun,dar usor influentabil.Mama lui de cate ori vine la noi ,are o influenta negativa asupra lui.Se baga in viata noastra ... (vezi toată discuția)