avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... nelamurire legata de divort
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

nelamurire legata de divort

suntem sot si sotie casatorit intr-o tara a Uniunii Europene.In Romania suntem eu dintr-un oras,el din alt oras.Dupa ce ne vom intoarce acasa definitiv,in caz de divort,unde trebuie inaintata cererea?si cum se va face partajul bunurilor,tinand cont de faptul ca eu am lucrat ilegal sapte ani si nu pot demonstra cu acte banii castigati lunar?voi avea dreptul legal la bunurile achizitionate in aceasta perioada daca sotul nu va recunoaste munca mea de aici?multumesc
Cel mai recent răspuns: Adrian Copil , Consilier juridic 13:12, 19 Martie 2008
Pe cand deschidem si sectiunea de consiliere psihologica ?:))
Da, buna ideea. :D Eu nu merg pe manipulare, merg pe rezolvarea situatiei pentru toti cei 3 membri ai familiei... Fara niciun divort, desi unii vad ori manipulare, ori divort! bafta iubitelor acestora! :))

Intre timp am aflat amanunte... cam nasol. Ii urez noroc si rabdare doamnei.
Daca nu accepti varianta rezolvarii problemei prin incercarea de a locui singuri, nu este o alta varianta decat divortul.
Eu o sustin pe prima, tu esti contra ei. Logic, esti pentru divort (si construirea unei relatii amicale dupa divort, asa cum ai afirmat intr-un post anterior).

Daca sustii ca nu esti pentru divort si nici pt rezolvare prin a locui singuri, care este varianta ta?
Buna Adi! Sunt contrariata de ce ai scris! Cand am spus eu ca nu sunt interesata de problema mutarii cu sotul meu singuri si cu cel mic? Este cea mai mare dorinta a mea! Chiar nu stiu de unde ai scos asta. Divortul este ultima varianta!!! Chiar si aseara am vorbit cu sotul meu si nu vrea sa se mute ca nu avem posibilitati, dar totusi incerc sa fac tot ce se poate! Chiar acum am fost sunata de cineva de la o firma care se ocupa cu credite imobiliare si sa vad daca ma poate ajuta cu ceva noi neavand nici un avans. Maine a spus ca ma suna sa vad ce spune, si pe urma in cazul ca ne gaseste posibilitatea de a lua un credit sa vedem ce spune sotul meu...Avlil a sugerat ca e mai bine sa divortam si sa ne intelegem amical dupa...
Ultima modificare: Marți, 18 Martie 2008
t_simonik80, utilizator
AVLIL a scris:

Eu nu merg pe manipulare, merg pe rezolvarea situatiei pentru toti cei 3 membri ai familiei... Fara niciun divort, desi unii vad ori manipulare, ori divort!

abcdeadi a scris:

Daca nu accepti varianta rezolvarii problemei prin incercarea de a locui singuri, nu este o alta varianta decat divortul.

Daca imi explici de ce pui semnul egal intre refuzul manipularii si refuzul rezolvarii situatiei, iti explic. Daca tu continui sa te invarti in juril cozii tale si eu in jurul cozii mele, nu mai are rost sa continuam discutia si sa pretindem ca ne jucam cu acelasi lucru. :D

Simona, am aratat mai multe posibilitati. Ideala mi se pare cea pe care o doresti tu, sa va mutati toti 3 si sa fiti ferciti. Asta nu inseamna ca exista numai varianta manipularii ca sa ajungeti acolo, mie asta ca mijloc nu mi se pare buna. Rezultatul, sa fiti doar voi 3 o familie, mi se pare normal. Dar prin alta modalitate.
Evident ca este insa viata ta si poti alege orice varianta doresti, nu e musai sa-mi placa mie ca sa se potriveasca sau sa placa si altuia, corect.
Iti doresc sa fii tare si sa nu iei o decizie, in niciun sens, pana nu esti convinsa ca e cea mai buna pentru tine si copilul tau. B-)

Alte discuții în legătură

Buna sotul vrea sa ne despartim dar nu prin divort fiecare sasi vada de viata lui Elena lenuta antonia Elena lenuta antonia Sotul vrea sa ne despartim dar fara divort eu va trebui sa plec de aici unde locuiesc .locuiesc cu mama lui(soacra)avem si un copil impreuna el este mai mult ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului in viitor bloodcrawler bloodcrawler buna ziua.. am si eu o intrebare simpla.. sunt casatorit si nu totul este roz.. vreau sa stiu daca se poate semna vreun act in caz de divort sa primesc ... (vezi toată discuția)
Posibil divort,...soacra?? tundyuta tundyuta Sunt casatorita de 18 ani,am un sot bun,dar usor influentabil.Mama lui de cate ori vine la noi ,are o influenta negativa asupra lui.Se baga in viata noastra ... (vezi toată discuția)