Am incheiat contractul cu Enel in 1990, inainte de pronuntarea divortului, in locuinta care a fost a parintilor mei, iar in prezent este a mea. Contractul a fost incheiat cu numele meu de dupa casatorie, dar in acelasi an am reluat numele de fata. Nu este vorba nici de partaj, nici de vreo implicare a sotului in locuinta respectiva, in care am locuit continuu in tot acest timp.
Cu toate acestea, de atatia ani Enel nu imi poate trece contractul de pe numele meu pe numele meu decat prin rezilierea contractului vechi si incheierea unuia nou, iar aceasta presupune achitarea unor taxe pentru inlocuirea sau verificarea contorului (ei zic "la alegere"). Pe site-ul Enel, apare urmatoarea formulare la capitolul Schimbarea titularului de contract:
Documente necesare pentru schimbarea titularului de contract - consumator casnic
în baza certificatului de moştenitor/ act donaţie/ act vânzare-cumpărare/ schimbare clasă de client
Se face în situaţiile schimbării parţiale sau totale a identităţii clientului, preluării prin cumpărare, moştenire, donaţie, etc.
(
[ link extern ] )
Ce inseamna "identitate partiala"? Este Enel indreptatit sa ma considere o cu totul alta persoana, desi, in afara numelui meu de familie, nici o alta circumstanta nu a fost modificata?