avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Enel: schimbare titular contract, acelasi client.
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Enel: schimbare titular contract, acelasi client.

Am incheiat contractul cu Enel in 1990, inainte de pronuntarea divortului, in locuinta care a fost a parintilor mei, iar in prezent este a mea. Contractul a fost incheiat cu numele meu de dupa casatorie, dar in acelasi an am reluat numele de fata. Nu este vorba nici de partaj, nici de vreo implicare a sotului in locuinta respectiva, in care am locuit continuu in tot acest timp.

Cu toate acestea, de atatia ani Enel nu imi poate trece contractul de pe numele meu pe numele meu decat prin rezilierea contractului vechi si incheierea unuia nou, iar aceasta presupune achitarea unor taxe pentru inlocuirea sau verificarea contorului (ei zic "la alegere"). Pe site-ul Enel, apare urmatoarea formulare la capitolul Schimbarea titularului de contract:

Documente necesare pentru schimbarea titularului de contract - consumator casnic
în baza certificatului de moştenitor/ act donaţie/ act vânzare-cumpărare/ schimbare clasă de client
Se face în situaţiile schimbării parţiale sau totale a identităţii clientului, preluării prin cumpărare, moştenire, donaţie, etc.

([ link extern ] )

Ce inseamna "identitate partiala"? Este Enel indreptatit sa ma considere o cu totul alta persoana, desi, in afara numelui meu de familie, nici o alta circumstanta nu a fost modificata?
Cel mai recent răspuns: Cazimi , utilizator 22:36, 24 Noiembrie 2010
Daca clientul/partea este reprezentat initial de 2 sau mai multe persoane, iar una dintre ele se retrage sau este inlocuita atunci are loc o schimbare partiala a identitatii clientului.

Daca clientul se schimba complet (toate persoanele) atunci se va schimba identitatea totala.

Daca d-voastra ati fost clientul din contract, si va schimbati doar numele sau prenumele sau al 2-lea nume, atunci nu are loc o schimbare a identitatii.

Prezentati comerciantului hotararea judecatoreasca din care reiese numele d-voastra, dupa schimbare, si astfel le dovediti ca nu a avut loc nici o schimbare partiala sau totala de identitate a clientului. Adica d-voastra sunteti tot d-voastra.
Va multumesc foarte mult pentru raspuns.

Am facut tot ceea ce ati spus dvs., insa ei tot insista sa trateze problema ca pe o schimbare de titular. Functionarii Enel par sa stie un singur tip de modificare de contract: prin reziliere si incheierea unuia nou.

Am facut o sesizare online pe site-ul lor. Sa vedem ce vor raspunde.

Inca o data, multumiri. Promit sa va tin la curent.
Bineinteles ca stie doar asta, ca doar asa pot sa mai incaseze bani de la clienti pentru nimic.
Uluitor. Sunt aproape in soc! Enel mi-a raspuns la solicitare, prin email!! Cineva de la departamentul lor de relatii cu clientii zice asa:

Pentru modificarea numelui in contractul de furnizare al energiei electrice este necesar sa va prezentati la centrul de relatii cu clientii situat in strada General Florescu, nr. 23, sectorul 3, cu urmatoarele documente:
· actul de identitate copie si original
· actul de proprietate (hotarare judecatoreasca prin care i se atribuie proprietatea)
Nu se percep taxe in astfel de situatii.


O sa incerc sa ma duc inca o data la Enel cu printul emailului, desi nu prea inteleg ce legatura are atribuirea proprietatii (pe care oricum nu stiu de unde au scos-o, ca nu ziceam nimic de vreun partaj in solicitare). In fine, mi se pare extraordinar ca ei raspund si ca raspunsul lor are oarece bun simt.

Va tin la curent.
Am promis ca revin. Astazi, dupa aceeasi coada de aproape doua ceasuri, am reusit sa depun actele. Am nimerit aceeasi functionara blonda. Si-a spus poezia cu schimbarea titularului contractului si abia dupa ce am fluturat printul raspunsului la sesizarea catre Enel a inceput sa bajbaie vorbe cu sens: "anexa", iar apoi a dres-o cu "act aditional".

Interesant insa ca formularul (care pare universal) de cerere cuprinde un angajament de plata pentru serviciile executate asupra contorului, fara sa se specifice si care sunt taxele si nici in ce constau serviciile.

Cu un umor involuntar, functionara m-a tot incurajat: "Semnati aici si va promit eu ca n-o sa platiti nimic". Asta chiar mi-a placut "dati cu batul ca sunteti de acord ca achitati, dar in mod sigur n-o sa fie vreo taxa". O sa aflu in urmatoarele facturi daca voi achita sau nu ceva.

Va multumesc, domnule Kappauser, pentru raspuns. El m-a incurajat sa merg inainte si sa fac demersurile pentru care nu credeam sa am vreo sansa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura modificare titular contract cu enel iancutuila iancutuila va rog sa-mi spuneti cum trebuie sa procedez ca sa trec pe numele meu la curentul electric deoarece sotul meu a decedat in urma cu trei luni si ce ... (vezi toată discuția)
Contract nou enel pe proprietate comuna a sotilor divortati, dar fara partaj facut ContSters126200 ContSters126200 Buna ziua! Sper sa ma ajutati si de data aceasta, ca nu scap de o problema si incepe alta. Pe scurt: am divortat de 1 un si jumatate, dar nu am facut partajul ... (vezi toată discuția)
Instiintare de plata firma recuperari creante maxweider maxweider Banuiesc ca nu trebuie sa imi bat capul dar totusi... Am primit o ,,somatie'' pe adresa mea dar pe numele fostilor proprietari cum ca nu au platit niste ... (vezi toată discuția)