avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 313 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Actiune in restituirea drepturilor salariale diminuate ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Actiune in restituirea drepturilor salariale diminuate cu 25% la functionarii publici

Sunt funcționar necontractual și am înțeles că sunt șanse ca angajatorul să fie obligat să restituie drepturile bănești care au fost reduse cu 25% , avându-se ca motivație că dreptul salarial este un drept de creanță, respectiv drept de proprietate consacrat și apărat de Tratat, dar nu am înțeles cum probăm acest drept noi neavând contracte indivinduale de muncă din care să reyulte obligațiile salariale ale angajatorului.
La bugetarii care au contracte de muncă am ânțeles că aceste obligații salariale decurg din contractele individuale iar ,,statul prin act normativ a nerespectat voința părților. în cazul celor al căror raporturi de muncă decurg din statute legale, din prevederile legii și unde mă gândesc că nu reyultă clar dreptul salarial , cum ași putea motiva și proba în instanță această solicitare de obligarea angajatorului la restituirea celor25%. Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: petricagri , utilizator 06:33, 18 Noiembrie 2010
Prin analogie. Salariul functionarului public este in decizia de numire in functie.
Teoretic, ar trebui sa aveti si decizie de diminuare a drepturilor salariale. Aceea poate fi contestata, potrivit procedurii prevazute in Legea nr. 554/2004 (adica plangere prealabila in termen de 30 de zile de la comunicarea deciziei, apoi actiune in instanta).

Ultima modificare: Miercuri, 17 Noiembrie 2010
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Vă mulțumesc. Dar cum arăt că angajatorul era oligat să-mi plătească salariul la cuantumul precedent și nu redus cu 25% cum a procedat după aplicarea Legii118/2010.Vă mulțumesc:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codul muncii si functionarii publici LuchianSeb LuchianSeb Buna seara ! Va rog spuneti-mi si mie, art. 171, alin.1 din Codul muncii se aplica si functionarilor publici ? Art.171,alin(1), C. muncii: ,,Dreptul la ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii marov marov Buna ziua! Urmeaza sa fiu dat in somaj si din cate am inteleds ar trbui sa primesc salarii compensatorii Din contract reiese ca trebuie sa primesc 2 salarii ... (vezi toată discuția)
Restructurare in administratia publica Gabriela_84 Gabriela_84 Sunt consilier debutant (de 10 luni) in cadrul unei Primarii si in urma cu o saptamana am fost anuntat ca voi fi dat afara pe motiv de restructurare. Pentru 2 ... (vezi toată discuția)