avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Reprezentare legala SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Reprezentare legala SRL

Are asociatul unic al unui SRL, calitatea de a reprezenta legal firma fata de terti, daca administratorul este indisponibil (plecat in concediu, spitalizare, etc) ?
Intreb, deoarece conf legii31/ 1990, reprezentarea legala este facuta de administrator, iar statutul SRL-ului nu prevede nimic despre reprezentarea de catre asociatul unic.
Multe multumiri pentru raspunsuri !
Cel mai recent răspuns: andreisimon , utilizator 10:00, 19 Noiembrie 2010
Da, poate reprezenta firma in lipsa administratorului.
Imi puteti spune in baza carui temei legal se poate face aceasta reprezentare? Mentionez ca e vorba de un SRL, iar asociatul unic este si angajat cu contract de munca ca Director General.
Ultima modificare: Vineri, 19 Noiembrie 2010
andreisimon, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De cine asculta reprezentantul legal al unei asociatii non profit, asociat unic intr-un srl, de ag sau de cd? Victoren Victoren O asociatie organizație non-guvernamentală și non-profit cu membri SRL-uri, a devenit asociat unic si administrator al unui alt SRL si si-a desemnat un ... (vezi toată discuția)
Administrator srl unic asociat sweetanny sweetanny Buna ziua, Vreau sa fac un srl cu unic asociat in care eu voi fi asociatul unic. Voi numi in statut un administrator unic dar care se afla in alta ... (vezi toată discuția)
Reprezentant legal intr-un ong pe perioada limitata de timp MihaiStanciu13 MihaiStanciu13 Buna ziua! Am o dilema legata de statutul unui ONG non-profit al carei presedinte si reprezentant legal (inca) sunt si pentru care am drept de ... (vezi toată discuția)