avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Rog ajutor executare
Discuție deschisă în Executare silită

Rog ajutor executare

Buna ziua! As avea si eu nevoie de o lamurire.

Un vecin a mers ca si girant pentru cineva si a garantat cu casa, intre timp acesta a decedat iar singurii mostenitori sunt doi copii minori (15 respectiv 4 ani). Persoana sau firma pentru care a mers ca si girant este executata silit, iar acuma banca a trimis somatie pentru eliberarea casei. Se poate face ceva?
Cel mai recent răspuns: sca baloisibaloi , Avocat 09:12, 18 Noiembrie 2010
Garantul ipotecar răspunde în limita garanţiei, cu alte cuvinte nu poate răspunde decât pentru suma pe care a garantat-o. În condiţiile în care nu se recuperează debitul din bunurile debitorului, creditorul are la îndemână executarea garanţiilor, deci poate vinde casa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata rate banci paull_negr paull_negr Am primit o somație de la o firma de recuperari! Motivul neplata ratelor,creditul este pe numele mamei iar eu sunt codebitor,am refuzat plata invocând ... (vezi toată discuția)
Executare silita garant ipotecar stoicamir stoicamir Buna ziua, As avea nevoie de un raspuns pentru urmatoarea situatie: Acum 5 ani, mama mea a eliberat o procura unei persoane pentru a pune ipoteca pe un teren, ... (vezi toată discuția)
Executare silita escuiuliana escuiuliana Buna seara!S-A PRIMIT DE LA O BANCA O HARTIE CU TITLUL DEMARAREA PROCEDURII DE EXECUTARE SILITA. E vorba de un credit facut de cineva care nu mai e in masura ... (vezi toată discuția)