avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi

Joi, 15 mai, are loc evenimentul - Sediul fix și sediul permanent: Controverse, clarificări și soluții pentru companii. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general impozite si taxe locale
Discuție deschisă în Contabilitate în general

impozite si taxe locale

Am primit la primarie un contract de vanzare-cumparare, casa si teren, din anul 2004. Acest contract a fost declarat in 2010. Cu ce data trebuie sa-i calculez impozit cladiri si taxa teren? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ana Muntianu , Consultant fiscal 10:04, 18 Noiembrie 2010
Incepand cu data de intai a lunii urmatoare celei in care cladirea si terenul au intrat in proprietatea dvs. Data la care se considera ca ati devenit proprietar este data actului de proprietate.

Baza legala: Codul Fiscal art. 254 si art. 259; Normele Metodologice pct. 61 si pct. 83

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme taxe si impozite: nedeclararea instrainarii proprietatii shabba shabba Buna ziua, Problema mea: Acum un an am vandut o casa in Timisoara, la care eram coproprietar cu mama mea. Casa era compusa din casa cu CF separat, si 2 ... (vezi toată discuția)
Recuperare asigurare imobil ContSters116875 ContSters116875 SC vinde un imobil unei persoane fizice, imobil care are platit impozitul pe anul in curs. Acest impozit se pierde la vanzare , dar se poate recupera in vreun ... (vezi toată discuția)
Impozitare a doua cladire bogdancristi bogdancristi Buna ziua, Am o intrebare legata de impozitul pe cladiri, in cazul meu fiind o situatie mai ciudata. Adresa de domiciliu o am in Slatina,jud Olt dar nu eu ... (vezi toată discuția)