avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Buna ziua,am si eu o intrebare.Mama mea a mostenit o casa batraneasca cu teren aprox 700 de m ,in prelungirea gradinii mai sunt 500 de m care nu apare in CF.Ce pot sa fac ca sa trec acel teren in CF .Acel teren este folosit de familia mea de 35 de ani . Am citit in codul fiscal ca ,daca sunt diferente intre ce este trecut in cf si masuratorile reale ce este in plus se trece in CF ,daca dau in judecata primaria am sanse sa castig?
Nu scrie asa ceva in codul fiscal. Aveti sanse, depinde de unele amanunte.
Cu ce titlu il detineti. Cui apartinea acel teren? Platiti impozit pe el?
acum 35-40 de ani s-au prelungit toate gradinile de pe strada ,acel teren a apartinut fostului CAP ,este o bucata de teren pe care se poate intra doar de pe proprietatea mea,in jur sunt numai construcii.
nu ma pricep cum stau lucrurile cu dreptul de proprietate,poate ma lamureste cineva ce inseamna uzucapiune si daca in cazul meu pot sa recurg la procedura de judecare a uzucapiunii?Multumesc
Inseamna mult de scris sa va spunem ce inseamna.
Raspundeti la intrebari? S-au prelungit gradinile cum, inn baza a ce?
Ma interesau raspunsurile la intrebarile din mesajul anterior.
nu exista nici un act pe baza caruia s-au prelungit gradinile si nu am platit nici impozit

Alte discuții în legătură

Buna ziua, dorim sa achizitionam o proprietate care are in realitate ... Andr3i855 Andr3i855 Buna Ziua, Dorim sa achizitionam o proprietate care are in realitate are gardul construit pe o suprafata de 620mp, dar in extrasul de cadastru scrie numai ... (vezi toată discuția)
Desfiintare gard fara autorizatie nicoconta nicoconta O persoana A imprejmuieste o bucata de teren de la CAP pe care se afla o groapa de gunoi, dupa care o curata si o transforma in teren bun de folosit. Dupa ... (vezi toată discuția)
Prestatie tabulara marij marij Buna ziua!Am si eu rugamintea,daca poate cineva sa_mi raspunda la o intrebare.Mama mea a cumparat prin contract de vanzare cumparare provizoriu*scris de ... (vezi toată discuția)