avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Administrator la o firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Administrator la o firma

Buna ziua

Am o intrebare legat de calitatea de Adminsitrator al unei firme mici de comert prin importuri materiale chimice. Titularul firmei vrea sa ma imputerniceasca deplin ca Administrator pentru firma aceasta deoarece el ami are inca doua pe numele lui. Vreau sa stiu ce ogligatii majore imi revin, riscuri si cat de repede pot sa renunt daca maine ma hotarasc sa plec din tara, etc. ? Este o alegere prosta? Nu ma refer doar la responsabilitati, dar si la implicatia pe care o am eu ca Administrator? Cum voi fii eu trasa la raspundere pe viitor, sau in caz de un control financiar, fisc, ministerul de finante pentru ca practic eu voi semna tot. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ana1405 , utilizator 13:46, 18 Noiembrie 2010
Raspundeti pentru toata administrarea societatii pe perioada cat ati fost desemnat
ca administrator. Puteti sa fiti trasa la raspundere chiar daca nu mai aveti aceasta calitate pentru perioada cat ati fost administrator.
Va multumesc, cam asa ma asteptam si eu. Dar in cazul in care vreau sa renunt peste 3 luni? Cat dureaza si cam ce trebuie sa fac sa ies de pe firma? din calitatea de Administrator? Dureaza mult (o saptamana, doua...trei ) Multumesc?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma in faliment angicadragomir angicadragomir buna ziua, prietena mea are o firma care afla in procedura de faliment incepind cu data de 23.08.2010, contabila a plecat din tara si m-a rugat pe mine sa o ... (vezi toată discuția)
Vindere de firma simo34 simo34 vreau sa stiu daca pot vinde o firma cu datorii la stat si ce riscuri sint dupa vinderea ei (vezi toată discuția)
Intrebare srl MihaiCL MihaiCL Buna ziua. Daca imi vand firma fiind asociat unic, atunci in cazul unui control de la fisc ulterior vanzarii daca constata nereguli in evidenta contabila ... (vezi toată discuția)