Am si eu o nelamurire legata de plata retroactiva a CAS-ului. Sint cetatean basarabean si am fost angajat in Romania cu contract de munca pina in octombtrie 2008. A urmat o pauza de 15 luni in care am lucrat fara contract de munca in Romania si cu carte de munca in Rep. Moldova (3 luni).
M-am angajat din nou in Romania cu contract de munca incepind cu martie 2010, iar din luna iunie a aceluias an am devenit cetatean roman cu domiciliul in Romania. Pina in acel moment foloseam un permis de sedere permanenta, cu domiciul in Rep. Moldova.
Casa de Asigurari ma obliga sa platesc retroactiv CAS pentru 6 luni, deoarece in registrul lor figurez cu pauza mentionata mai sus. Motivul invocat este acela de a 'avea continuitate'. Nu mi se pare corect sa platesc pentru un serviciu de care nu am beneficiat, mai ales ca o buna parte din perioada de 15 luni nu am fost pe teritoriul Romaniei.
Va rog sa imi dati un sfat daca pot sau nu evita plata retroactiva a CAS-ului.
Asa se numea permisul - 'permis cu sedere permanenta'. E acordat pe o durata de 5 si poate fi prelungit. Domiciliul era in R. Md, iar rezidenta in Rom.