avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Plata retroactiva CAS
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Plata retroactiva CAS

Buna ziua,

Am si eu o nelamurire legata de plata retroactiva a CAS-ului. Sint cetatean basarabean si am fost angajat in Romania cu contract de munca pina in octombtrie 2008. A urmat o pauza de 15 luni in care am lucrat fara contract de munca in Romania si cu carte de munca in Rep. Moldova (3 luni).

M-am angajat din nou in Romania cu contract de munca incepind cu martie 2010, iar din luna iunie a aceluias an am devenit cetatean roman cu domiciliul in Romania. Pina in acel moment foloseam un permis de sedere permanenta, cu domiciul in Rep. Moldova.

Casa de Asigurari ma obliga sa platesc retroactiv CAS pentru 6 luni, deoarece in registrul lor figurez cu pauza mentionata mai sus. Motivul invocat este acela de a 'avea continuitate'. Nu mi se pare corect sa platesc pentru un serviciu de care nu am beneficiat, mai ales ca o buna parte din perioada de 15 luni nu am fost pe teritoriul Romaniei.

Va rog sa imi dati un sfat daca pot sau nu evita plata retroactiva a CAS-ului.

Cu multumiri,
Andrei
Cel mai recent răspuns: whiteman , utilizator 19:49, 25 Noiembrie 2010
Cum este pozibil sa "folosea un permis de sedere permanent cu domiciliu in Rep Moldova"?.
Asa se numea permisul - 'permis cu sedere permanenta'. E acordat pe o durata de 5 si poate fi prelungit. Domiciliul era in R. Md, iar rezidenta in Rom.

Imi raspunde cineva la intrebarea de mai sus?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buletin romanesc sedere in ue OlgaSim OlgaSim Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarele informatii. Eu detin dubla cetatenie (MD si RO) si am doar pasaport roman cu domiciliul in Moldova. In urma ... (vezi toată discuția)
Cetatean non ue interdictie smart_demon smart_demon am si eu o intrebare.... sunt student in romania..cetatean rep moldova...nu am reusit sa prelungesc permisul de sedere depasind termenul cu 4 luni...as vrea sa ... (vezi toată discuția)
Casatorie cetatean roman+cetatean non ue in afara ue AlexandruSandu AlexandruSandu Buna ziua, Am vazut ca au mai fost discutii pe aceasta tema, insa am unele neclaritati si cazul meu e un pic diferit. Eu sunt stabilit de 10 ani in ... (vezi toată discuția)