avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1003 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Preavizul pentru restructurarea postului poate fi ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Preavizul pentru restructurarea postului poate fi revocat?

lucrez in domeniul resurselor umane in cadrul unei institutii publice si ma confrunt cu urmatoarea situatie inedita:
In luna august , in urma restructurarilor din domeniu bugetar, un angajat din institutia la care lucrez eu, a primit preaviz referitor la restructurarea postului si incetarea raportului sau de munca. Persoana in cauza, primeste preavizul, semneaza ca a luat la cunostinta, dar nu informeaza conducerea institutiei si de calitatea sa de vicelider.
In luna noiembrie suntem informati de catre Sindicatul National al Functionarilor Publici ca persoana care a primit preaviz este viceliderul grupei sindicale din institutia noastra si deci se solicita sa revocam preavizul in baza art9 si art10 din Legea 54/2003.
Revenirea pe post nu mai este posibila deoarece postul nu mai exista in organigrama institutiei si nici in statul de functii.
Ce solutii pot exista pentru rezolvarea acestei situatii
Cel mai recent răspuns: gargaritarita , utilizator 19:03, 25 Noiembrie 2010
un proces scurt, pe care-l veti pierde cu succes, si altadata, veti fi mai atenti cand faceti glume proaste. :)
Il puteti reincadra pe un post echivalent ....
Atentie, am precizat in primul email ca un un post echivalent nu mai exista in noua organigrama. Deci solutii nu sunt ????
Gina129 a scris:

Atentie, am precizat in primul email ca un un post echivalent nu mai exista in noua organigrama. Deci solutii nu sunt ????

Ati facut doar precizarea ca : Revenirea pe post nu mai este posibila deoarece postul nu mai exista in organigrama institutiei si nici in statul de functii.
Nu prea reiese faptul ca nu este posibila nici pe un post echivalent ...

Variante : repunerea pe functia respectiva sau pe un post echivalent ori reinfiintarea postului desfiintat.
Un post desfiintat nu poate fii reinfiintat decat dupa trecerea 1 an de la desfiintare.Si daca era vicelider nu aveati voie sa-l restructurati? Asta e tare! Trebuie sa ma inscriu la sindicat cat mai urgent ca poate fiind ales in functie institutia este obligata sa ma mentina indiferent ca sunt bun sau rau.

Alte discuții în legătură

Concedieri turdeanu turdeanu Buna ziua Va rog sa ma ajutati sa inteleg mai bine urmatorea situatie: Eu sunt functionar public la o primarie, si sunt vizat pentru concediere, pe motiv de ... (vezi toată discuția)
Reintegrare fictivă ratonu ratat ratonu ratat Ziua buna! După ce am fost concediat abuziv, angajatorul a desființat postul și, deși instanța a decis să fiu reintegrat, acesta nu a între4prins nici ... (vezi toată discuția)
Infiintare post manager dupa reorganizare mirela teodora mirela teodora După restructurarea din august am desfiinţat posturile vacante din instituţie. Acum, trebuie să angajăm un manager public, absolvent al Proiectului ... (vezi toată discuția)