Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu o solutie in urmatoarea speta:
-in anul 2007 am cumparat un teren. Acesta era afectat pe o portiune de canalizarea pluviala.
-cand am cumparat nu am realizat ca este taiat de aceasta canalizare, datorita unei ridicari topografice eronate, care il plasa in afara zonei afectate.
-tot in anul 2007 primaria a efectuat lucrari de inlocuire a canalizarii existente, fara sa ceara niciun acord de la proprietari(suntem mai multi proprietari in zona cu aceeasi problema).
-ulterior dupa ce am facut o ridicare topografica buna am constatat situatia descrisa mai sus. Situatia probabil nu a fost foarte clara nici pentru primarie, deoarece in 2008 am primit un certificat de urbanism care nu prevedea niciun fel de restrictii.
-cert este ca in momentul de fata canalizarea imi afecteaza o parte din proprietate.
-nu doresc sa ma indrept in niciun fel impotriva vanzatorului, deoarece pretul la care am cumparat e foarte bun, iar din evolutia pietei partea ramasa neafectata imi aduce un profit semnificativ.
-exclud orice actiune care ar putea duce la anularea titlului pentru eventuale vicii necomunicate de vanzator.
Intrebarea este: ce actiuni pot sa deschid impotriva primariei pentru a primi despagubiri pentru zona afectata de canalizare?
Spuneti ca am cumparat terenul afectat de aceste sarcini, dar aceste sarcini nu au aparut in extrasele de carte funciara de la data achizitiei. Nu ar fi fost obligatoriu ca primaria sa inscrie aceste sarcini in cartile funciare, cu atat mai mult cu cat actele de punere in posesie a fostilor proprietari au fost emise chiar de primarie 1-2 ani inainte de a cumpara eu?