avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1233 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Incadrare in grad de invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Incadrare in grad de invaliditate

buna ziua

am urmatorul diagnostic pus : diabet zaharat tip 2 complicat , retinopatie diabetica neprolif. cu afectare maculara , polineuropatie diab. sm. hta gra 2 , obezitate gr. 3 . bpoc cu disf.ventilat. mixta medie . lacuranism cerebral evolutiv .
am avut comisia in data de 07.10 2010 si am fost incadrat in gradul 2
azi am primit o decizie de la casa de pensii in care ma anunta ca nu mai am gradul 2 ci am gradul 3 - va rog sa imi spuneti daca este corect si normal asa ceva !!!
ce pot face ca sa imi recuperez gradul pierdut ?

va multumesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: redialboss , utilizator 12:36, 19 Noiembrie 2010
beneficiez de pensie de invaliditate din data de 17.11.2008 ,data la care am fost incadrat in gr 2 de invaliditate cu termen de revizuire la un an .
in fiecare an am avut comisia si sa mentinut gradul precum si termenul de revizuire .
in data de 07.10.2010 am avut ultima revizuire in care sa mentinut gradul doi de invaliditate cu termen de revizuire anul viitor in data de 07.10.2011
ieri am primit o decizie de la casa de pensii in care sa schinbat incadrarea din gr.2 este acum gr.3 ., cu termen de revizuire in data de 3 11. 2011.
ceea ce nu inteleg este faptul ca eu am avut comisia si sa mentinut gradul avut la data ivirii boli din 2008, iar in decurs de o luna un alt medic al asigurarilor sociale a intocmit o noua decizie asupra capacitaii de munca in care a schinbat gradul , dar a schinbat si diagnosticul clinic avut la ultima revizuire .fara sa fiu prezent sau citat ca sa ma prezint , deci am primit o alta decizie cu o incadrare care nu este reala cu deficientele mele .
imi puteti comunica cum ma va afecta aceasta decizie , imi va scadea cuantumul pensiei , si asa ea fiind doar de 433 ron ?

va multumesc mult .
Inseamna ca, asa cum banuiam, a fost verificata corectitudinea incadrarii in grad de invaliditate, potrivit Ordinului nr. 1.418/2010. Avand in vedere art. 6 din Legea nr. 119/2010, toate dosare aflate in evidenta comisiilor de expertiza au fost / vor fi verificate. Asa cum am scris mai sus, verificarea se face pe baza documentelor aflate in dosarul medical, potivit art. 3 din anexa II a Ordinului nr. 1.418/2010, nefiind necesara prezenta dvs.
Art. 2.
(1) Comisia verifica corectitudinea incadrarii in grad de invaliditate a pensionarilor de invaliditate aflati in evidenta caselor teritoriale de pensii.
................................
Art. 3. -
(1) Actiunea prevazuta la art. 2 consta in:
a) verificarea respectarii criteriilor medicale de diagnostic clinic, diagnostic functional si de evaluare a capacitatii de munca pe baza carora se face incadrarea in gradele I, II si III de invaliditate, aprobate prin hotarare a Guvernului;
b) verificarea corectitudinii incadrarii in gradul de invaliditate respectiv, pe baza documentelor medicale existente in dosarul medical al pensionarului;
c) reexpertizarea de catre comisie a cazurilor neconcludente, insuficient documentate.

Decizia emisa in 03.11.2010 poate fi contestata, in termen de 30 de zile de la comunicarea acesteia, la medicul sef al serviciului de expertiza medicala a capacitatii de munca din cadrul casei teritoriale de pensii. Decizia emisa in solutionarea acestei contestatii poate fi contestata, in termen de 30 de zile de la comunicare, la tribunal.

Nu intotdeauna cuantumul pensiei se diminueaza in urma trecerii de la gradul II de invaliditate la gradul III. Asta depinde de toate datele din dosarul dvs. de pensionare.
multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate nicolae242 nicolae242 buna ziua, ma numesc manea nicolae si sunt pensionat pe caz de boala(LMNH-cancer).am facut tratament aproape 2 ani , a mers bine, boala este in remisie totala ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate, schimbare grad - contestatie tudorioan tudorioan In fapt, o persoana a fost pensionata pe caz de boala fiind incadrata in grad de invaliditate I cu insotitor, datorita unui diagnostic de pleonasm de col ... (vezi toată discuția)
Mai pot contesta decizia medicala? valy_gaby94 valy_gaby94 Buna ziua. Ma numesc A. Costel si am urmatoarea problema pentru care solicit un raspuns. Sunt depensionat, am 4 diagnostice de la comisia de la Bucuresti, in ... (vezi toată discuția)