Revin cu un nou subiect legat de drepturile veteranilor de razboi. Am cautat un subiect asemanator pe forum dar, cum nu am gasit, am deschie eu unul...
Am tot citit prin presa cum ca, de anul asta, veteranii pot instraina, daca pot sa ma exprim astfel, biletele gratuite pentru cfr pe care le primesc. Astfel, prin procura, alte persoane se pot folosi de aceasta facilitate, fara a fi nevoie prezenta vetaranului...
Acum, intrebarile mele sunt:
1. In momentul in care se face procura este obligatorie prezenta veteranului sau, daca am actele necesare pot face acea procura? Si, de ce acte este nevoie, ce taxa....?
2. Cine poate beneficia, daca are procura, de aceste bilete? Doar sotia/copiii? Sau oricine doreste beneficiarul acestor bilete(veteranul in cauza)?
Potrivit Legii nr.44/1994, in cadrul numărului de călătorii stabilit pentru titulari, aceştia le pot folosi şi pentru însoţitori. Tichetele de călătorie gratuite pot fi utilizate şi de către soţul/soţia sau alte persoane mandatate de titulari să le reprezinte interesele, pe bază de procură autentificată, nefiind necesară prezenţa titularului la efectuarea călătoriei.
1. la incheierea procurii este necesara prezenta veteranului de razboi. Se plateste o taxa de timbru, timbru judiciar si onorariul notarului.
2. persoanele care pot utilizate tichetele sunt : sotul/sotia , precum si alte persoane mandatate de titular sa-i reprezinte interesele.