avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... bilet la ordin falsificat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

bilet la ordin falsificat

Am fost anuntat de banca ca am primit un BO de valoare mare , despre care nu stiam nimic.
Cand m-am prezentat la banca am constatat ca semnatura si stampila erau false - nu erau ale mele .
Banca a refuzat plata pe motiv de lipsa atesta bancar .
Am vorbit cu firma care era beneficiarul BO si carea imi spune ca mai are inca 4 BO ( 5 miliarde ) si are pentru ele niste facturi , semnate aiurea de niste soferi , zic ei .
Contul pe care l-au folosit era gol , nu-l mai utilizam de mult .
Ce pot face ca sa ma ptotejez ?

Va rog , sunt extrem de ingrijorat , sunt la mana unor ecscroci si n-am idee nici ce mai pot ei face , dpdv al justitiei romane , nici ce trebuie eu sa fac ca sa ma apar .
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Februarie 2008
furios, utilizator
In urma informarii de catre banca a problemei care a aparut, trebuie saverificati cum au ajuns BO la soferii care au ridicat marfa in numele firmei. Daca nu dvs i le-ati dat pt. a garanta plata marfii care o ridicau, trebuie sa faceti o plangere la politie si aratati ca nu dvs ati semnat si stampilat BO. Oricum veti ajunge in baza de date a centralei incidentelor de plati de la BNR care are obligatia sa anunte politia..Cum suma este foarte mare, s-ar putea sa va viziteze cat de curand cei de la economic.
Pe viitor va recomand sa evitati platile prin cec sau BO. Sunt utilizate frecvent pentru tepe. / Daca nu mai utilizati de mult contul acela si era gol de ce nu ati solicitat inchiderea lui ? Referitor la aceasta situatie daca stampila si semnatura nu erau ale dvs. cred ca nu e cazul sa va faceti probleme prea mari. Si cred ca este bine sa ajungeti dvs la politie mai intai si sa sesizati aceste aspecte cat mai urgent posibil. Daca cunoasteti cine a utilizat aceste BO in numele dvs puteti depune o plangere penala la parchet pentru fals ,uz de fals si inselaciune. Apoi rezolvati si cu banca. Succes B-)
Nu stiu daca societatea care este " beneficiarul " BO false emise in numele societatii mele este victima ( adica au luat teapa si ei ) sau este infractor . Eu cred , dupa niste detalii ( au dat 5 miliarde marfa fara nici o asigurare , intr-o sapatamana , pe BO la termen , fara se astepte sa incaseze macar unul - nici un comerciant , oricat de naiv nu face asta ) cred ca sunt infractori- mai sunt si in insolventa .
Dar nu stiu unde sa duc plangerea - la politie , la parchet ? Care ar fi deosebirea?
Ultima modificare: Luni, 25 Februarie 2008
furios, utilizator
Depuneti plangerea la politie, care dupa efectuarea cercetarilor va inainta dosarul parchetului . Acesta prin rechizitoriu va trimite dosarul in instanta sau prin ordonanta va dispune NUP.
Corect elis. Si oricum sunt posibile ambele situatii. Dar eu am recomandat parchetul pentru ca altfel e tratat un dosar care e creat in politie si altfel unul care vine de la parchet. Ma intelegi nu...? ;) Oricum el isi va urma calea : cercetare, referat, trimitere la parchet din nou cu propunere de nup sau de u.p. si apoi de la parchet rechizitoriu, pentru instanta etc.

Alte discuții în legătură

Prejudiciu de recuperat-solutii Ramona Ned Ramona Ned O firma controlata de niste escroci ne-au pacalit si au luat marfa de aproximativ 6500 eur in schimbul unui BO avalizat (probabil in nume fals). Sunt acum ... (vezi toată discuția)
Termen vizionare dosar? w0lfshad3 w0lfshad3 Am fost sa vad dosarele cu NUP (care chiar au NUP). A zis sa vin peste doua saptamani. Afara insa asteptau oameni sa-si vada dosarul, imediat dupa ce au depus ... (vezi toată discuția)
Este aceasta inselaciune??? DontuSorin DontuSorin Buna ziua -Din Gresala(intentia lipseste vadit)am livrat o comanda (haine second hand)in valoare de 700 lei s-au trimis acei saci care cuprindeau marfa ... (vezi toată discuția)