avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... bilet la ordin falsificat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

bilet la ordin falsificat

Am fost anuntat de banca ca am primit un BO de valoare mare , despre care nu stiam nimic.
Cand m-am prezentat la banca am constatat ca semnatura si stampila erau false - nu erau ale mele .
Banca a refuzat plata pe motiv de lipsa atesta bancar .
Am vorbit cu firma care era beneficiarul BO si carea imi spune ca mai are inca 4 BO ( 5 miliarde ) si are pentru ele niste facturi , semnate aiurea de niste soferi , zic ei .
Contul pe care l-au folosit era gol , nu-l mai utilizam de mult .
Ce pot face ca sa ma ptotejez ?

Va rog , sunt extrem de ingrijorat , sunt la mana unor ecscroci si n-am idee nici ce mai pot ei face , dpdv al justitiei romane , nici ce trebuie eu sa fac ca sa ma apar .
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Februarie 2008
furios, utilizator
Ai dreptate, eu i-am spus ordinea fireasca a lucrurilor .... politie. parchet , instanta

Daca o luam pe de alta parte dosarul poate sa stea la politie mult si bine , ca si la parchet ...... sa vedem realitatea ;) ....... cate dosare zac pe la Parchet sau la Politie nefinalizate #-o
Ai dreptate Krissia. Si eu le recomand clientilor sa se adreseze mai intai parchetului pt aceleasi considerente care le-ai invocat si tu.
La parchet poate sa mai zaca dosarul prin sertare ca politistul nu prea poate sa se ia de procuror, dar daca dosarul vine de la parchet la politie, nu prea mai poate sa zaca printr-un sertar nu ? Ca procurorul se cam poate lua d politist.... :P De aceea am recomandat sa se adreseze parchetului. In plus o astfel de plangere se rezolva cu un "elan muncitoresc aparte"..... :))
Nu vreau sa fiu malitios-dar va ingrijorati mai mult decat trebuie-exceptand situatia in care... ceva este putred in Danemarca. Daca este asa cum spuneti, formuland plangere penala-la Parchet (la Politie imbatranesti), sunteti protejat intru-totul. In situatia in care beneficiarul BO il investeste cu formula executorie, pe calea opozitiei la executare formulati aparari de fond sau paralizati celelalte actiuni civile prin prisma art.244 pct.2 Cpc.
Eventual puteti, pe calea prevazuta de 581 Cpc sa solicitati -radierea dvs din CIP.
Totusi ciudata situatie- functionarul bancar are la dosarul de deschidere de cont atat specimenul de semnatura cat si stampila societatii. Sunteti sigur ca nu ati emis aiurea niste BO-uri in alb??????

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prejudiciu de recuperat-solutii Ramona Ned Ramona Ned O firma controlata de niste escroci ne-au pacalit si au luat marfa de aproximativ 6500 eur in schimbul unui BO avalizat (probabil in nume fals). Sunt acum ... (vezi toată discuția)
Termen vizionare dosar? w0lfshad3 w0lfshad3 Am fost sa vad dosarele cu NUP (care chiar au NUP). A zis sa vin peste doua saptamani. Afara insa asteptau oameni sa-si vada dosarul, imediat dupa ce au depus ... (vezi toată discuția)
Este aceasta inselaciune??? DontuSorin DontuSorin Buna ziua -Din Gresala(intentia lipseste vadit)am livrat o comanda (haine second hand)in valoare de 700 lei s-au trimis acei saci care cuprindeau marfa ... (vezi toată discuția)