avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ajutooooor!!!!!!!cine ma poate ajuta?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ajutooooor!!!!!!!cine ma poate ajuta?

am un prieten care vrea sa divorteze....da ea nu vrea ....din cate am inteles eu daca el inainteaza cererea de divort tb musai sa se prezinte.....dar daca ea nu vine ...ce se intampla?....dar daca is amandoi de acord cat de repede se poate termina?...mentionez faptul ca au si un copil de 2 ani....va multumesc anticipat..
Cel mai recent răspuns: Oana Mitran-costache , Avocat 22:44, 18 Noiembrie 2010
Nu trebuie decat sa inainteze divortul .Nu trebuie sa se prezinte paratul , ci doar sa se faca dovada ca acesta a fost corect citat. Instanta va solicita o adeverinta de la asociatia de proprietari din care sa rezulte ca persoan citata locuieste la adresa sau alte dovezi.Se va cita prin mica publicitate , se va verifica la Evidenta populatiei actualul domiciliu. Numai ca in cazul cand exista copii acestia trebuie incredintati unuia din parinti si se va efectua o ancheta sociala la domiciliu care sa stabileasca conditiile in care locuiesc acestia si cui pot fi incredintati .Oricine divorteaza acum destul de rapid. Daca ambele parti sunt de acord si se prezinta,procesul se termina la unul sau doua termene.
Av,Ioana Cazacu
Reclamantul trebuie sa se prezinte in actiune de divort la fiecare termen de judecata.
Parata nu trebuie sa vina, ci trebuie sa fie citata in mod legal.
Pot sa divorteze din vina ambilor, fara motivarea hotararii.
Ca sa se judece divortul trebuie sa se prezinte reclamantul.
Odată cu intrarea în vigoare a Legii 202/2010, cei care vor dori să divorţeze de comun acord vor avea două posibilităţi în perioada următoare. Fie se vor adresa instanţei, fie vor divorţa în faţa ofiţerului de stare civilă sau a notarului. Prin noile modificări, soţii vor putea divorţa chiar dacă au copii mici sau nu s-a împlinit încă un an de la căsătorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort..sotie plecata de aproape 2 ani din tara niculinu niculinu Buna ziua, Sotia mea a plecat acum 1 an si jumatate din tara, de atunci suntem despartiti, vreau sa ma duc la judecatorie sa depun dosarul de divort. Ea in ... (vezi toată discuția)
Divort fara acordul uneia din parti mmax mmax Buna seara! ma numesc Mihai sunt insurat si am un baietel minor! Sotia mea,,acum 1 luna a plecat din tara,impreuna,,cu baiatul meu,,sub pretextul ca isi ... (vezi toată discuția)
Va rog frumos sa ma ajutati mary23 mary23 daca sotul meu a bagat divort iar eu nu mai stau la aceeasi adresa , instiintarea ca sa ma prezint la divort imi vine la parinti unde am stat pana la 14 ani? ... (vezi toată discuția)