avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pierdere concediu de odihna?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pierdere concediu de odihna?

Buna seara,

Societatea la care eu lucrez de 13 luni va fi preluata de o alta societate,intru-cat a acumulat niste datorii f mari(aceasta din urma creata in urma cu putin timp de catre acelasi individ care are si societatea la care eu sunt angajat)...marturisesc ca nu stiu daca termenul preluat este cel ok in aceasta situatie sau ar trebui sa ii spun "transfer"(astept o opinie)(1)...stiu sigur insa ca stocul de marfuri actual se va regasi si in activul viitoarei firme.
Eu,de cand sunt angajat,nu mi-am luat deloc concediu de odihna..intreabre:m-il voi putea lua in cazul in care ma voi "muta" pe noua firma sau imi va fi platit de actuala firma?(2)
Am auzit pe la celelalte sedii ca au fost pusi angajatii sa isi dea demisia si apoi au fost angajati pe noua firma...nu trebuia sa se semneze un contract gen de "transfer"?(3)
Multumesc anticipat si suze daca exprimarea nu a fost tocmai coerenta..dar este o mare confuzie si sunt destule informatii care imi lipsesc.
Cel mai recent răspuns: Maiu , utilizator 13:27, 19 Noiembrie 2010
vedeti art. 169 c. mun. ...
nu aveti de ce pierde c.o.!
1. În cazul în care întreprinderea, unitatea, sau părţi ale acesteia sunt transferate către un alt angajator, cesionarul va prelua de la angajatorul cedent, drepturile şi obligaţiile în raport cu salariaţii, decurgând din contractele individuale de muncă.
Se poate vorbi în această situaţie de un transfer colectiv al salariaţilor, care vor deveni salariaţii angajatorului care preia mijloacele de producţie.

2. În cazul în care întreprinderea, unitatea, sau părţi ale acesteia sunt transferate către un alt angajator, cesionarul va prelua de la angajatorul cedent, drepturile şi obligaţiile în raport cu salariaţii, decurgând din contractele individuale de muncă.
Prin urmare, CO se va acorda de catre angajatorul care v-a preluat.

3.Transferul intreprinderii, al unitatii sau al unor parti ale acestora nu poate constitui motiv de concediere individuala sau colectiva a salariatilor de catre cedent ori de catre cesionar.
Multumesc mult pentru lamuriri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim crai crai Va rog sa ma ajutati. Ce se intampla cu CIM-urile, ce se scrie in carnetul de munca si ce trebuie dus la ITM la in cazul fuziunii intreprinderii ? Este vorba ... (vezi toată discuția)
Oare nu mai pot face nimic? fanel fanel Buna seara! Am si eu o problema si as vrea cat mai multe informatii daca ma puteti ajuta. Am fost in concediu crestere copil si incepand cu 01.11.2009 am ... (vezi toată discuția)
Angajate in concediu de crestere.i.c, firma fuzioneaza niste solutiiiii??? Analore Analore Ma lovesc de urmatoarea problema, o societate urmeaza sa fuzioneze prin aborbtie(ea fiind cea aborbita) societatea acesta are 2 angajate care sunt in ... (vezi toată discuția)