avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM

Va rog sa ma ajutati. Ce se intampla cu CIM-urile, ce se scrie in carnetul de munca si ce trebuie dus la ITM la in cazul fuziunii intreprinderii ? Este vorba de CIM-urile de la angajatii intreprinderii cedente care isi pierde personalitatea juridica. Legile se bat cap in cap, Codul muncii cu L protectiei angajatilor in cazul cesiunii, etc.
Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: crai , utilizator 15:45, 15 Decembrie 2009
In cartile de munca se scrie "schimbat actionariatul", temei legal art.169 din codul muncii. La ITM cesionarul trebuie sa depuna documentatia necesara inregistrarii si luarii in evidenta a noii firme.
Nu se bat cap in cap Codul muncii cu Legea privind protectia salariatilor in cazul transferului de intreprindere.:)

În cazul în care întreprinderea, unitatea, sau părţi ale acesteia sunt transferate către un alt angajator, cesionarul va prelua de la angajatorul cedent, drepturile şi obligaţiile în raport cu salariaţii, decurgând din contractele individuale de muncă.

In cazul fuziunii a 2 intreprinderi se inceteaza CIM-urile pe societatea care dispare si se fac altele pe societatea care ramane ? Este vorba de angajatii societatii care isi pierde personalitatea juridica. Sau cum se face ? Multumesc anticipat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim dupa fuziune georgelgica georgelgica In urma fuziunii dintre soc. X si Y, soc X devine sucursala a soc Y. Ce se intampla cu CIM-urile salariatiilor, inceteaza sau trebuie incheiate acte ... (vezi toată discuția)
Novatie cim? C_CRISTINA C_CRISTINA Ma voi confrunta cu urmatoarea situatie: pe firma x exista 80 de salariati. Se infiinteaza firma Y pe care se doreste continuarea activitatii firmei x cu toti ... (vezi toată discuția)
Efectele fuziunilor studentie studentie Va rog sa imi spuneti si mie care sunt efectele fuziunilor? Toate formele care exista. Multumesc. (vezi toată discuția)