avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... aplicarea prevederilor OG 79/2003
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

aplicarea prevederilor OG 79/2003

in ceea ce priveste aplicarea prevederilor Og 79/2003 am unele nelamuriri, astfel:
1. s-a constatat o neregula in cadrul unui contract aferent unor fonduri structurale (contractul a fost semnat intre o instiutie publica si un beneficiar privat), dar neregula nu este imputabila beneficiarului;
2. s-a intocmit procesul verbal de constatare in sarcina institutiei publice, cu debitul aferent neregulei constatate .

Intrebarea mea este urmatoarea : de la momentul cand s-a produs neregula ( 2009 )si pana la momentul cand aceasta a fost identificata si formalizata sub forma unui titlu de creanta (2010) , respectiva institutie datoreaza penalitati, dobanzi ?
sau daca nu plateste in termenul prevazut in titlul de creanta debitul, dupa acest termen curg majorarile de intarziere ?
Cel mai recent răspuns: Alvaro Liniers , Avocat 15:52, 22 Noiembrie 2010
nu. In perioada la care faceti referire nu datoreaza nimic. Din momentul in care creanta a fost constituita se da un termen pentru plata si daca nu se respecta incep sa curga majoriarile de intarziere
multumesc pentru celeritatea raspunsului =D>

intrebarea a rezultat din forma pe care legiuitorul a dat/o procesului verbal de constatare ( a se vedea Hg 1306/2007 , anexa nr. 1)
Asa este cum a zis avocat Petre, art 7.1, conform modificarea adusa prin OG 20/2008, dar fi atent ca
„Art. 4. — (1) Constituie obiect al recuperarii creantelor bugetare rezultate din nereguli sumele platite necuvenit din fonduri comunitare si/sau din cofinantarea aferenta, costurile bancare, inclusiv accesoriile acestora, precum si alte sume stabilite de lege in sarcina debitorului.”

in ceea ce priveste speta prezentata, referitor la articolul mentionat mai sus, care sunt "alte sume stabilite de lege in sarcina debitorului " ?

(costurile bancare sunt excluse deoarece transferul s/a realizat prin trezorerie )
Trimiterea la alte legiile exista. Care sunt?. Buna intrebarea a la care n-am raspunsuri. Poate ca majorariile de intarziere nu, pentru ca deja a stabilit despre ele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fonduri comunitare zaharia daniela zaharia daniela [b]Acte normative care reglementeaza recuperarea fondurilor comunitare OG 79/2003, Normele metodologice de aplicare a OG 79/2003 - HG 1306/2007[/b] ... (vezi toată discuția)
Prescriptia creantei bugetare atrage si prescriptia majorarilor de intarziere? mariusstoican mariusstoican Am o datorie la bugetul local reprezentand neachitarea impozitului pe teren pe o perioada de 8 ani. Din calculele facute de mine rezulta ca datoria bugetara pe ... (vezi toată discuția)
Impozit din chirii bea_foris bea_foris Buna ziua, am urmatorul caz: persoana fizica cu dubla cetatenie(romana si ungara), cu domiciliul in Ungaria, inchiriaza din 2003 un imobil aflat in Romania. ... (vezi toată discuția)