avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj - doresc sa achit expertiza in locul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj - doresc sa achit expertiza in locul apelantului, se poate?

In cazul in care fostul sot trage de timp si nu achita avansul catre evaluatorul numit de judecator in procesul de partaj la care chiar el a cerut apel, as putea ca eu sa achit costul evaluarii pentru ca raportul de expertiza sa fie gata la 27 ianuarie 2011 cand a fost fixat termenul de judecata? As dori ca procesul sa se termine cat mai repede, dar el trage de timp, in timp ce locuim inca impreuna intr-un apartament de 2 camere.
Cel mai recent răspuns: kdoina2007 , utilizator 08:50, 20 Noiembrie 2010
Da puteti achita d-voastra., urmand ca mai apoi sa le includeti in cheltuielile de judecata pe care doriti a le cere sotului.
Va multumesc pentru raspuns.
Dvs. ati declarat apel?
Pentru ca , daca nu, inseamna ca dvs. ati considerat ca hotararea instantei de fond este temeinica si legala si deci va avantajeaza, ori prin plata acestei expertize care a fost solicitata in apelul sotului dvs. este ca si cum platiti o proba solicitata contra dvs., deci nu-i normal sa o platiti chiar daca asta presupune o tergiversare a solutionarii cauzei.
E ca si cum dati mana cu adversarul pe proba lui.:acute:

Indiferent cine a declarat apel ,daca aveti interesul sa urgentati judecata , achitati in locul acestuia expertiza intrucat nu il va decadea din proba pentru neplata , ci il va da in debit si nu ati rezolvat nimic . Veti recupera aceasta cheltuiala prin hotararea ce se va pronunta privind cheltuielile de judecata .Daca pana la termen achitati amandoi aceeasi expertiza aveti dreptul sa va retrageti suma cu o adeverinta de la instanta ca nu s-a folosit chitanta dvs.
Av.Ioana Cazacu
Multumesc tuturor pentru raspuns.
Voi achita eu costul expertizei judiciare și-l voi include la cheltuieli de judecata.
Am un mare interes sa urgentez mersul procesului, mai ales ca preturile apartamentelor au scazut fata de aprilie 2009 cand am cerut partajul in instanta, pentru ca la faza pe fond am cerut atribuirea apartamentului cu plata sultei, iar el nu s-a opus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces partaj arondoru arondoru Ma aflu intr-un proces de partaj cand instanta a stabilit deja masa partajabila, cota si a dispus efectuarea unei expertize constructii (valoare 650 lei) la un ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata si sulta lore8000 lore8000 Buna seara. Daca ai de achitat sulta si cheltuieli de judecata in urma unui proces de partaj cum se achita acestea? Prin posta,banca,executor, ... (vezi toată discuția)
Plata esalonata a sultei madalinaR10 madalinaR10 In urma unui proces de partaj pe apartament,trebuie sa platesc sulta 12.800lei. Am cerut la fond sa pot plati esalonat,deoarece am doi minori in intretinere ... (vezi toată discuția)