avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... impozit tichete cadou
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

impozit tichete cadou

Buna ziua,

Sunt cadru didactic si in primavara anului 2009 am primit tichete cadou in valoare de 700ron. Saptamana trecuta am primit o adresa din partea primariei comunei respective, cu cateva zile mai tarziu decat ar fi trebuit deja sa predau 81 ron, impozitul aferent tichetelor cadou pe care le-am primit. Suma pe care urmeaza sa o restitui cuprinde inclusiv penalitati determinate de neachitarea impozitul la timp. Mentionez ca nici eu si nici colegii mei nu am fost instiintati de impozitul respectiv la momentul dat. Colegilor le-a fost imputat pe statul de plata luna aceasta, impozitul tichetelor din 2009 iar eu am primit adresa respectiva intrucat nu mai functionez inca din septembrie 2009 in unitatea respectiva. Este legala actiunea Primariei? Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: bugetar , utilizator 09:22, 22 Noiembrie 2010
Probabil a venit curtea de conturi si le-a impus acest lucru. S-a intocmit proces verbal de impunere in vederea impozitarii acestor tichete cadou si nu doar din dorinta primariei.
Erau scutite de impozit doar in limita sumei de 150 de roni, ce trece peste aceasta suma va fi impozitata.
:((

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichete cadou iakobzoltan iakobzoltan este legal impozitarea tichetelor cadou sub 150 ron primite in dec. 2009? (vezi toată discuția)
Tichete cadou impozitate wiliilie wiliilie Buna ziua! Am fost anuntat la servici ca va trebui sa ni se impoziteze tichetele, primite in 2009, cu ocazia pastelui! Este legal? (vezi toată discuția)
Impozitare prima de paste violeta47 violeta47 Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati cu o problema. firma noastra a acordat fiecarui salariat un bonus de 150 ron, cu ocazia sarbatorilor pascale. ... (vezi toată discuția)