avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... absente nemotivate in perioada de recurs ( 10 zile)
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

absente nemotivate in perioada de recurs ( 10 zile)

am fost in concediu de crestere copil 2 ani , dupa revenirea mea in societate sa desfacut contractul de munca pe motivul reorganizarii societatii. Din diverse motive am dat societatea in judecata ,avand ca obiect dosarul respectiv reintegrarea in societate, cu salariu majorat si indexat , tichete demasa, daune morale etc.La tribunal am castigat partea cu reintegrarea dar nu si celelalte petite solicitate.Termen de recus 10 zile . In perioada de curgere a recursului si pe perioada defasurarii lui nu m-am prezentat la societate pentru reincadrare , nu am primit nicio instiintare de la societate , in care sa-si exprime dorinta de reincadrare sau de atacare a hotararii. In data de 22.11.2010, am termen la Curtea de Apel, iar in data de 23.11.2010 sunt chemata la societate , pentru cercetarea disciplinara( absente nemotivate)
IIntrebare ; ESTE LEGAL? Unde este prevazuta notificarea societatii de primire a angajatului inapoi si in ce termen?
Cel mai recent răspuns: ctynn , utilizator 18:29, 19 Noiembrie 2010
Este legala, iar prevederea o veti gasi in CPr.civ. cu privire la executarea sentintelor definitive date in materia litigiilor de munca.
da foarte interesant, da' au si titlu executoriu pentru sentinta tribunalului? =D>
prin urmare ambele parti au dreptul sa solicite executarea sentintei in termen de 3 ani :))
Hotarariile pronuntate in litigii de munca, in prima instanta, sunt definitive si executorii.
Executarea hotararii judecatoresti se poate face si de bunavoie de catre debitor .. in speta, de catre angajator.
... si cu acceptul salariatului...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reincadrare dupa concediere moise paula moise paula buna ziua, In urma Hotararii definitive de reincadrare in munca cu termen de recurs de 10 zile, ce trebuie sa fac eu ca fost salariat? Am luat la cunostinta ... (vezi toată discuția)
Cum sa execut o sentinta de reintegrare pe post si de plata retroactiva a salariului indexat ela76 ela76 Buna ziua, Am sentinta investita cu formula executorie prin care decizia de desfacere a ctr.meu de munca , pt.absente nemotivate, a fost anulata de instanta, ... (vezi toată discuția)
Concediere dupa reincadrare moise paula moise paula In iunie 2009 s-a emis de catre soc la care lucram o decizie de retrogradare si apoi concediere. In 6 ianuarie s-a dat o sentinta de reincadrare, in 11 ... (vezi toată discuția)