avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Varsta de pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Varsta de pensionare

Buna ziua,sotia mea nascuta in 1955, lucreaza din 1973 si are 20,6 luni lucrati in grupa a2a de munca.Cind poate iesi la pensi pentru limita de virsta.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 08:06, 23 Noiembrie 2010
Sotia dvs. poate beneficia de pensie anticipata partiala dupa data de 01.01.2011 intrucat a realizat si depasit stagiul complet de cotizare de 30 de ani. Nu stiu in ce masura o intereseaza , insa, pensia anticipata partiala, intrucat la 55 de ani si 6 luni poate beneficia de pensie pentru limita de varsta, varsta standard de pensionare fiind redusa cu 4 ani si 6 luni pentru perioada lucrata in grupa II de munca.

Intrucat n-ati precizat luna nasterii, nu stiu daca sotia poate sa depuna cererea privind acordarea pensiei pentru limita de varsta acum, sau mai trebuie sa astepte (pana implineste 55 de ani si 6 luni).
Pentru mai multa precizie,sotia este nascuta pe 20 -02-1955 ,a depus cerere de pensionare anticipat si sa aprobat incepind cu 01-09-2010.Intre tinp am adunat acte pentru grupa a2a si le-am depus dar raspunsul intirzie.Credeti ca va fi afirmativ(pentru limita de virsta)

Multumesc
Daca toate adeverintele sunt emise cu respectarea prevederilor legale in vigoare, raspunsul nu are de ce sa nu fie afirmativ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata sebestyen sebestyen Buna ziua, sunt nascut in 1955 luna februarie,din 1974 pana in 2007 am lucrat in grupa a 2-a . la ce data pot iesi la pensie anticipat si care este ... (vezi toată discuția)
Data iesirii la pensie conform legii nr. 263/2010 LarionClaudia LarionClaudia Mama mea vrea sa se pensioneze si are : 55 ani si 7 luni, are o vechime de aproape 36 de ani, 4 ani de grupa a 2-a si 3 copii. Se poate pensiona anticipat sau ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partial niko_a niko_a Sunt nascuta in 1955 mai 25.Lucrez de 31 ani din care 9 ani si 8 luni am gr II. In cazul in care ma pensionez la inplinirea virstei de 55 ani ,deci in 2010 ... (vezi toată discuția)