Buna ziua,sotia mea nascuta in 1955, lucreaza din 1973 si are 20,6 luni lucrati in grupa a2a de munca.Cind poate iesi la pensi pentru limita de virsta.
Sotia dvs. poate beneficia de pensie anticipata partiala dupa data de 01.01.2011 intrucat a realizat si depasit stagiul complet de cotizare de 30 de ani. Nu stiu in ce masura o intereseaza , insa, pensia anticipata partiala, intrucat la 55 de ani si 6 luni poate beneficia de pensie pentru limita de varsta, varsta standard de pensionare fiind redusa cu 4 ani si 6 luni pentru perioada lucrata in grupa II de munca.
Intrucat n-ati precizat luna nasterii, nu stiu daca sotia poate sa depuna cererea privind acordarea pensiei pentru limita de varsta acum, sau mai trebuie sa astepte (pana implineste 55 de ani si 6 luni).
Pentru mai multa precizie,sotia este nascuta pe 20 -02-1955 ,a depus cerere de pensionare anticipat si sa aprobat incepind cu 01-09-2010.Intre tinp am adunat acte pentru grupa a2a si le-am depus dar raspunsul intirzie.Credeti ca va fi afirmativ(pentru limita de virsta)