avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere colectiva si individuala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere colectiva si individuala

daca se anuta o concediere colecva mai intai la sindicat apoi la ITM , respectand toate regulile in acest sens MAI POATE agajatorul concedia personal conform codului muncii art.65/1?concedierea colectiva vizeaza80% din agajati si urmeza sa se intaple in 60 de zile.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:06, 21 Noiembrie 2010
Art. 68. [definiţia legală a concedierii colective]
(1) Prin concediere colectivă se înţelege concedierea, într-o perioadă de 30 de zile calendaristice, din unul sau mai multe motive care nu ţin de persoana salariatului, a unui număr de:
a) cel puţin 10 salariaţi, dacă angajatorul care disponibilizează are încadraţi mai mult de 20 de salariaţi şi mai puţin de 100 de salariaţi;
b) cel puţin 10% din salariaţi, dacă angajatorul care disponibilizează are încadraţi cel puţin 100 de salariaţi, dar mai puţin de 300 de salariaţi;
c) cel puţin 30 de salariaţi, dacă angajatorul care disponibilizează are încadraţi cel puţin 300 de salariaţi.
(2) La stabilirea numărului efectiv de salariaţi concediaţi colectiv, potrivit alin. (1), se iau în calcul şi acei salariaţi cărora le-au încetat contractele individuale de muncă din iniţiativa angajatorului, din unul sau mai multe motive, fără legătură cu persoana salariatului, cu condiţia existenţei a cel puţin 5 concedieri.

Da, poate concedia in continuare ... Angajatorul este cel care poate decide concedierea salariatului în situaţia în care locul de muncă ocupat este desfiinţat ca urmare a dificultăţilor economice sau a reorganizării activităţii.

adica se poate sa fie cineva concediat in aceasta prioada (30 zile discutii sindicat ,30 zile anunt ITM).beneficiind de sa zicem un salar compensator iar colegul lui concediat din acelasi motiv economic sa beneficieze de mai multe salarii, primul fiind concediat pe o lista de 29,al doilea pe o lsta de 600 ? unul la inceputul lui ianuarie celalalt la sfasitul lunii.
art66. "Concedierea pentru motive care nu tin de persoana salariatului poate fi individuala SAU colectiva" ASADAR se pot concedia in acelasi timp si individul si colectiv din acelasi motiv?
Din cate stiu eu, salariile compensatorii ar trebui sa fie ca numar aceleasi atat in cazul concedierilor colective, cat si individuale...

Daca se efectueaza o concediere colectiva, atunci nu vad sensul concedierii individuale .. poate doar dupa trecerea termenului de 30 de zile de la ultima concediere poate efectua concedieri individuale.

Alte discuții în legătură

Concediere individuala ContSters109723 ContSters109723 Am fost informata in baza unei decizii(preaviz) din data de 17.07.09 (cand eram in CO)ca postul ocupat a fost desfiintat in urma unei Hotarari, din motive ... (vezi toată discuția)
Dreptul muncii-concediere,salarii diaconu adriana diaconu adriana In conditiile in care am semnat preavizul pentru desfacerea CIM din motive de reorganizare si conf art.x din Contractul Colectiv de Munca(concediere ... (vezi toată discuția)
Concedire colectiva melcsy melcsy spuneti-mi mie va rog, care este nr. maxim de persoane ce pot sa fie concediat daca intreprinderea are 91 angajati, cel putin 10 dar cel maxim, ... (vezi toată discuția)