avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1032 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfacere disciplinara CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfacere disciplinara CIM

- in 15 iunie am primit preaviz;
- am fost la serviciu pana in data de 06 iulie/8 ore;
- angajatorul n-a emis decizia de incetare (m-a mintit ca mi-a trimis-o prin posta);
- angajatorul ma invita in sept. sa clarific situatia intrucat ultima zi lucrata in cadrul firmei a fost 06 iulie; depun memoriu in care-i reimprospatez memoria, la care anexez copie preaviz;
- 04 oct depun petitie ITM in care anunt tergiversarea emiterii deciziei de incetare a cim in baza preaviz
- pe 14 oct primesc convocare la procedura disciplinara in care-mi scrie ca lipsesc din 16 august; nu ma prezint
- pe 03 nov imi desface contractul pentru absente nemotivate
- pe 05 nov ITM formuleaza raspuns prin care-mi aduce la cunostinta ca angajatorul a facut dovada ca am lucrat pana pe 31 august (!) cu foi colective de prezenta si state de plata si ca nu a putut stabili daca preavizul nu s-a concretizat printr-o intelegere taciat sau din decizia unilaterala a angajatorului dar acesta ar fi trebuit sa faca dovada comunicarii anularii.
Are iz penal speta asta?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:19, 20 Noiembrie 2010
teoretic, da. practic trebuie verificate pe text de lege toate aspectele sesizate.
In ce sens, teoretic vorbim, speta are caracter penal? .. eu nu vad , din ce s-a postat, ce fapta de natura penala a savarsit angajatorul ...:-/
.faptul ca angajatorul a inventat foi colective din care rezulta ca am fost la serviciu si state de plata pentru o perioada in care eu nici in vizita n-am mai fost in orasul ala ...e calomnie sau ce anume? fara aceasta constructie nu ar fi putut sa-mi desfaca CIM disciplinar.
multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Noiembrie 2010
ContSters172999, utilizator
In acest caz, aveti urmatoarele posibilitati:
1. Contestati decizia de concediere in instanta , iar daca angajatorul va depune aceste documente in apararea sa atunci av puteti inscrie in fals.
2. Depuneti o plangere penala impotriva acestuia pentru fals si uz de fals ... pe statul de plata trebuia sa existe semnatura dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie incetare cim negrila negrila daca demisia e inregistrata la societate pe 01.07.2010, se sta in preaviz pana pe 15? si decizia de incetare a cim cand se depune la ITM? (vezi toată discuția)
Desfacere contract de munca pt motive diciplinare mimiimp mimiimp o persoana X depune la data de 8 iunie demisia de la firma unde lucreaza, dar nu primeste nr de inregistrare penttru ea. La data de 3 iulie, anunta firma ca ... (vezi toată discuția)
Concediere abuziva onicutza onicutza buna ziua! am si eu o problema,ma poate ajuta cineva cu un sfat??sunt agent vanzari la o firma de distributie,lucrez de 3, ani de zile.saptamana trecuta seful ... (vezi toată discuția)