Exista modalitate legala prin care anagajatorul sa poata inceta CIM cu o persoana aflata in incapacitate de munca, atestata prin certificat medical?
Problema este ca se doreste eliberarea postului intr-un timp mai scurt, cunsocut fiind faptul ca persoana in cauza nu se va mai intoarce la munca.
Pe scurt, nu se doreste sa tina postul ocupat pana la 180 zile.
NU, sigur ca vom avea o incetare prin acordul partilor (daca va fi neaparat nevoie); o pensionare pe caz de boala dureaza cam mult si cred ca va trebui sa convingem si salariatul.
Insa, ma interesa avanatajele salariatului cu probleme medicale
banuiesc ca beneficiaza de compensatii medicamente, spitalizare gratuita, concediu medical platit
Pe cand, daca este de acord cu incetarea, nu mai beneficiaza de nimic din toate astea?
Medicamentele compensate, spitalizarea gratuita deriva din calitatea de asigurat a persoanei in cauza. In momentul de fata asiguratul este angajatul dumneavoastra. Calitatea de asigurat poate continua si dupa incetarea contractului individual de munca pe care il are cu dumneavoastra, materializata printr-un contract individual de asigurare incheiat intre asigurat si casa de asigurari de sanatate de care apartine. Acesta insa presupune faptul ca asiguratul isi achita lunar contributia la sanatate calculata (daca nu va mai avea venituri din salarii) la salariul minim brut pe tara.
Concediul medical platit bineinteles ca iese din discutie de vreme ce nu mai lucreaza.
Nu stiu daca in calitate de angajat as conveni sa renunt la aceste drepturi...
Salariat în concediu
Frans
Buna seara. Am și o problema pe care nu știu Cum sa o rezolv. Am o salariata care am aflat ca ar vrea sa se pensioneze pe caz de boala. A lipsit de la munca ... (vezi toată discuția)