avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1102 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... procedura in prima instanta in procesul penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

procedura in prima instanta in procesul penal

buna ziua
Pe rolul primei instantei a fost plangere inpotriva ordonantei si masurilor procurorului de netrimitere in judecaata si se judeca fondul.
Ca petent la inceperea sedintei am mai depus o noua proba o expertiza criminalistica extrajudiciara inpreuna cu o completare la plangerea anterioara .
Nu am cerut retrimiterea cauzei inapoi la parchet.
S-a hotarat ca fiecare parte sa depuna concluzi scrise pana la data de 30.11.2010
Intrebarea este ca am depus deageaba expertiza daca nu am cerut retrimiterea dosarului la parchet ?
Ce se mai poate face ?
In concluziile scrise daca cer retrimiterea dosarului la parchet fiind depusa o noua proba la dosar din punct de vedere legal judecatorul poate sa trimita dosarul inapoi la parchet?

Va multumesc
1 EUR = 4.2972 RON
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 17:26, 20 Noiembrie 2010
Oricum judecatorul decide , in functie de probatorii, daca retrimite dosarul la parchet, indiferent ca cereti sau nu.Posibil ca noua proba depusa sa schimbe datele problemei si cauza sa fie retrimisa sau chiar, judecatorul poate retine cauza spre judecare, daca exista suficiente probe la dosar .
Instanta poate trimite cauza la parchet in functie de probe.
Dvs ati depus o expertiza,care nu a fost solicitata ca proba.
Dvs o considerati utila la pronuntarea unei solutii.
Instanta in functie de actele si lucrarile dosarului, urmeaza a se pronunta.
Nu se pot face"pronosticuri" de niciun profesionist ,necunoscand actele si lucrarile dosarului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune in revendicare pierduta in baza unor documente false Dan Mihai Dan Mihai Dupa o perioada indelungata de Cramponari cu Parchetul B in care a cerut NUP inpotriva V-P care si-a falsificat un inscris pe timpul cand lucra la ... (vezi toată discuția)
Termen legal ! tutu12 tutu12 O plangere penala pe art 307 Cod penal, in care au fost audiate partile si martori , ajungand la Parchet dupa finalizarea cercetarilor de catre politie , care ... (vezi toată discuția)
Neefectuare expertiza markomarius1 markomarius1 Buna ziua, Am si eu o nelamuririre cu privire efectuarea unei expertize: sunt parte vatamata intr-un dosar penal, care are ca obiect falsul in inscrisuri ... (vezi toată discuția)