avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce urmareste patronul?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce urmareste patronul?

Buna ziua,
Am o mare problema . Sotul meu lucreaza in constructii si acum o luna si jumatate patronul l-a chemat si i-a spus sa se duca acasa in concediu fara plata ca il cheama el cand are nevoie. De atata timp stam fara bani. Cum sa procedam? Cumva patronul urmareste sa nu ii dea somaj? Sau ce altceva face? Poate sotul sa ceara intrarea in somaj tehnic si a expirat perioada legala? Ce putem fae? Care sunt drepturile noastre banesti?
Sper ca ma puteti ajuta sa imi rezolz aceste probleme.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:03, 20 Noiembrie 2010
Nu are cum sa-l trimita in CFP fara acordul sotului dvs ... daca nu exista vreo cerere din partea sotului dvs de solicitare a CFP, atunci este un abuz al angajatorului in acest sens.

Intrarea in somaj tehnic se decide de catre angajator ... depuneti o sesizare la ITM

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Are dreptul la somaj tehnic? ron_ava ron_ava Firma sotului nu mai are sa ii dea de munca. Functioneaza inca. Sotul are dreptul la somaj tehnic? Cum sa procedeze? Multumesc anticipat pentru ajutor. (vezi toată discuția)
Drepturi compensatorii in cazul desfacerii contractului de munca cu art 65 din legea muncii ilie cristina ilie cristina buna ziua!am si eu o problema..sotul meu lucreaza la o societate care are 9 angajati dintre care unul este si el...pe data de 16.06.2010 a primit o instiintare ... (vezi toată discuția)
Neplata salariului angelica82 angelica82 Buna seara, De la 01-12-2012 lucrez la o firma, cu contract determinat pe o perioada de 12 luni. In luna februarie am semant,la cererea angajatorului, o ... (vezi toată discuția)