avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... bataie minor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

bataie minor

buna ziua,
sunt 2 incidente: 1 in urma unei dispute in scoala, copilul meu i-a dat o palma unui alt copil, acesta acuza dureri in zona maxilarului si tamplei. 2-ca urmare a acestui fapt, sora baiatului impreuna cu alti 2 indivizi(majori) l-au scos pe copilul meu din scoala si l-au batut.
Care sunt consecintele juridice pentru incidentul 1 si 2 in cazul in care fiecare dintre parinti depune plangere la politie?
Cel mai recent răspuns: ContSters170716 , utilizator 11:49, 20 Noiembrie 2010
toti cei vinovati (cei care au lovit) se pot alege cu sanctiuni.
pentru incidentul 1,se pot face cercetari,dsar nu se va ajunge nicaieri.poate scaderea mediei la purtare.

pentru incidentul doi,se vor face cercetari,si probabil si se va da o pedeapsa penala.depinde de probe ,de CML,martori.
Sunt 2 fapte si fiecare raspunde pentru faptele sale!

De aici incolo, in functie de apararile facute, precum si de cunoasterea procedurilor si a codului penal, de angajarea unui avocat, se va face incadrarea faptelor si se pot obtine pedepse cu amenda (administrativa sau penala) sau neincepere a urmariri penale.
m-as mira sa fie pedepsit penal un copil,pentru ca a dat o palma altuia.nici macar administrativ.
depinde de varsta, ca parintii vor raspunde pentru faptele copiilor, iar elevii in mod cert se vor alege si cu scaderea notei la purtare.
este grava fapta majorilor, insa nu stiti ce urmari are palma copilului dvs asupra partii vatamate. in functie de constatarile IML-ului, vi se pot cere daune.

Alte discuții în legătură

Fractura dubla de maxilar agresiune in incinta scolii ContSters353841 ContSters353841 buna seara, in data de 25 martie 2015, copilul meu a fost batut in scoala de catre un coleg. in urma loviturilor aplicate a suferit o fractura dubla de maxilar ... (vezi toată discuția)
Abuz de putere cu vatamare fizica victor1906 victor1906 Buna ziua. Este vorba de nepotul meu de 21 de ani , care a fost chemat la politie , banuit ca a fost autorul unei spargeri de locuinta. A fost pus sa dea ... (vezi toată discuția)
Am fost batut, ce pot face Lucian16 Lucian16 Buna ziua! Acum doua zile am fost batut de 2 persoane majore (eu sunt minor) si in urma altercatiei m am ales cu o lovitura in Zona tamplei si cu o plaga la ... (vezi toată discuția)