avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... perisabilit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

perisabilit

Daca persoanele juridica care platesc impozit pe profit isi aplica perisabilitati conf.
HG.831/2004, un PFA ce cota de perisabilitati isi poate deduce?

Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 14:23, 20 Noiembrie 2010
Cred ca tot in baza hg 831, desi in preambulul acestuia scrie :
HOTÃRÂRE nr. 831 din 27 mai 2004 pentru aprobarea Normelor privind limitele admisibile de perisabilitate la mărfuri în procesul de comercializare
În temeiul art. 108 din Constituţie, republicată, şi al art. 21 alin. (3) lit. d) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal,

iar art 21 se refera la impozit pe profit .

Totusi, art 48 prevede :
e) pierderile privind bunurile perisabile, în limitele prevăzute de actele normative în materie;

iar omef 1040 - contabilitatea in partida simpla are urmatoarea prevedere:
44.Următoarele cheltuieli sunt deductibile limitat:
e)pierderile privind bunurile perisabile, în limitele prevăzute de actele normative în materie;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce fac cu produsele expirate(deteriorate). crys-2001 crys-2001 Am infiintat de curand o I.I. cu obiect de activitate comert cu amanauntul al produselor alimentare si nealimentare.Unele produse,mai ales cele ... (vezi toată discuția)
Descarcarea gestiunii de produsele expirate vengje@yahoo.com vengje@yahoo.com Asi dori sa stiu daca prin lege este prevazut un procent de pierderi pentru gestiuni in care sa putem incadra produsele expirate si sa le scoatem din ... (vezi toată discuția)
Perisabilitati adrianabresug adrianabresug am un depozit cu materiale de constructie si la inventar am foarte multa marfa degradata -gresie,ciment etc .Cum calculez perisabilitatile daca gestiunea se ... (vezi toată discuția)