avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... hotarare divort????
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

hotarare divort????

aveti idee ce se poate intampla daca sedinta a fost incheiata asa: fata de lipsa nejustificata a partilor,amana pronuntarea hotararii pe data de.....Iar la detalii scrie Incheiere.va rog frumos sa ma jutati.va multumesc
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 15:17, 20 Noiembrie 2010
Art. 242 Cpc
Instanta va suspenda judecata:
1. cand amandoua partile o cer;
2. daca niciuna din parti nu se infatiseaza la strigarea pricinii. Cu toate acestea pricina se judeca daca reclamantul sau paratul au cerut in scris judecarea in lipsa.

Eu sunt reclamanta si am avut proce in 16,dar eu am inteles gresit si am mers in 17.am facut o declaratie ce am depus-o la dosar cum ca a fost o neintelegere si ca proba am avut un ziar in care l-am citat pe parat in 17.grefiera sefa a zis sa stau linistita ca nu se v-a suspenda,dar nu pot sta linistita pt ca eu chiar imi doresc divortul asta.va multumesc
Verificati exact ce a dispus instanta, pentru ca din datele dvs. nu rezulta decat ca a fost amanata pronuntarea in data x.
Instanta fie a suspendat cauza ,fie a respins actiunea ca nesustinuta .
Daca a suspendat cauza, este necesara formularea unei cereri de repunere pe rol a cauzei, cerere pe care trebuie sa o timbrati cu 1/2 din taxa de timbru de 39.00 lei si timbru jud. de 0,15 lei.
Cauza se va repune pe rol, insa va dura si va fi nevoie de o noua citare prin publicitate.
Daca insa actiunea s-a respins ca nesustinuta, o luati de la capat, adica trebui sa depuneti o noua actiune.
Deci verificati mai intai de toate ce a hotarat instanta in data in care a fost amanata pronuntarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Articol 242 c. pr. civilã VMBalan VMBalan Cum poate fi deblocat un proces care a fost suspendat în baza art. 242 c. procedură civilă? Una din părți, reclamantul, nu s-a putut prezenta din ... (vezi toată discuția)
Proces civil blonda de la drept blonda de la drept Buna ziua as avea si eu nevoie de un sfat daca ma puteti ,va rog,ajuta. Acum 2 luni am deschis un proces impotriva IPJ avand ca obiect anularea unui proces ... (vezi toată discuția)
Divort maria.tanase2009 maria.tanase2009 Buna ziua. As dori sa stiu daca la prima infatisare la divort nu se prezinta nici unul dintre cei doi soti, ce se intampla? (vezi toată discuția)