avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

daca divortam de comun acord,procesul se termina la prima infatisare?nu avem copii.si la cit timp vine hotarirea definitiva si irevocabila?am inteles ca ar veni la 30 zile dar nu se poate face nimic sa vina mai repede?
Cel mai recent răspuns: alinamihadvd , utilizator 14:51, 20 Noiembrie 2010
Daca sunteti de acord si nu exista nici un incident procedural, se poate termina de la primul termen. Hotararea se redacteaza in functie de volumul de munca al fiecarui judecator si a dactilografilor. Aici nu puteti face nimic.

Avand insa in vedere faptul ca prin Legea nr. 202 din 2010 privind reforma in justitie se introduc si noi prevederi cu privire la divort, puteti merge la notar sau la ofiterul starii civile. Si acolo insa se acorda un termen de 30 de zile de la momentul in care depuneti cererea de divort. Dispozitiile privind divortul intra in vigoare pe 26 decembrie.

Va multumesc!
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort urgent Mimi radu Mimi radu Doresc divort mai urgent avem prima infatisare pe 25 ian 2018 as dori daca e posibil sa incheiem de comun acord cat mai repede max o luna este posibil? (vezi toată discuția)
Hotararea unui divort. va rog lamuriti-ma!!! Iordache Alexandra Iordache Alexandra Buna ziua. Ma numesc Iordache Alexandra, am si eu o nelamurire si va rog sa ma ajutati!! am fost casa torita la Craiova (eu sunt din Dr.Tr.Severin) timp de 6 ... (vezi toată discuția)
Hotarare de divort in urma acordului de mediere Laura_ Laura_ Buna ziua Am incheiat un acord de mediere prin care am divortat, nu am avut nimic de impartit si nici copii impreuna cu fostul meu sot. Acordul a fost judecat ... (vezi toată discuția)