As avea cateva intrebari....situatia in care sunt este urmtoarea:am facut autostopul impreuna cu prietena mea din cj in bucuresti.masina crare ne-a luat a avut un accident n urma caruia a murit cel care a traversat strada neregulamentar.si eu si prietena mea am depus proces verbal...insa dupaa 4 luni prietena mea a fost sunata de pe un numar de mobil sa mergem din nou sa depunem proces. ceea ce e neclar pentru mine ca eu nu am fost anuntata ooficial...deci chair nu mi se pare ceva profesional....si in al doilea rand de ce dupa atata timp?
ce se paote intampla daca nu am sa merg?sau nu se poate depune procesul in localitatea natala de exemplu?deaorece locul accidentuli e foarte departe si nu am posbilitatea sa ma deplasez.sper sa primesc un sfat cat mai repede deorece e foarte important pentru mine!!!va multumesca anticipat!
Despre ce proces e vorba ? #-o ..... cred ca este vorba despre audierea martorilor - luarea declaratiilor - privind descrierea accidentului, cum s-a intamplat.
Trebuie sa fiti instiintata oficial printr-o citatie pentru audiere, nu telefonic.
Desi nu sunteti prea explicita, cred ca este vorba despre audierea dvs in calitate de martora.Un dosar de cercetare penala , poate sa dureze chiar mai mult de 4 luni, in fct de complexitatea lui iar in cazul dvs nu este deloc simplu pt ca este vorba de ucidere din culpa.
Chiar daca ati mai dat o declaratie, sunteti obligata sa mergeti la audieri de cate ori sunteti chemata si chiar si la instanta .Ar fi trebuit ca organul de cercetare sa va trimita o citatie dar se practica si invitatia telefonica . Daca declaratia dvs este considerata importanta si necesara pt solutionarea problemei, va poate aduce cu mandat de aducere daca refuzati sa va prezentati la termenele stabilite.