avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa de prima inmatriculare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa de prima inmatriculare

Poate sa imi spuna si mie cineva in ce conditii pot "ocolii" taxa de inmatriculare a unei masini cumparate si inscrise in umiunea europeana.Am vazut undeva ca aceasta taxa poate fi recuperata dar as vrea sa stiu si in ce conditii sau si mai bn dak se poate evita plata acestei taxe.In cazul meu taxa este cat jumatate din suma pe care am dato pe masina poate chiar mai mare.Va multumesc foarte mult pt ajutor.#-oX-(
Cel mai recent răspuns: Marian Senchiu , Avocat 19:03, 24 Noiembrie 2010
Va contrazic d-na avocat!
Termenul de a actiona in instanta este de 5 ani de la data platii taxei.
Nu confundati:nu atacati in instanta decizia de plata , care e drept trebuie atacata in 30 zile ,CI REFUZUL AFP DE A VA RESTITUI TAXA, deci trebuie o procedura prealabila.
De acord in totalitate cu doamna avocat Larisa D. De altfel, exista solutii favorabile date de catre instantele de judecata cu privire la taxa de poluare, in conditiile demararii procedurii la mai mult de 30 de zile de la data achitarii taxei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de poluare coman.dragos coman.dragos Buna ziua ! As dori sa stiu daca se poate face ceva impotriva TAXEI DE POLUARE . Ce sanse sunt sa castig in proces ? Ce cheltuieli de judecata trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa auto maneas maneas buna seara!daca am platit taxa de poluare ptr a inscrie masina,o mai pot recupera cumva?si daca da,cum?va multumesc (vezi toată discuția)
Taxa prima inmatriculare ioana_mad ioana_mad Suntem noii posesori ai unui VW Golf IV 1.4 16v benzina, an fabricatie 2000 achizitonata in targul de masini. Acolo vechiul proprietar ne-a asigurat ca masina ... (vezi toată discuția)