avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... reabilitare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

reabilitare

Se mai poate face reabilitarea pentru un caz de inselaciune de acum 10 ani,tinand cont ca in dosar sant doua persoane si nu s-a achitat prejudiciul.Mai precis una din parti a ipotecat un teren care daca nu era achitat prejudiciul aferent in 5zile devenea proprietar unul din cei carora trebuia achitati banii care acum sant constituiti ca prejudiciu.Iar cea de a doua persoana din dosar nu vrea sa faca separarea de prejudiciu.Oare dintr-o incapatanare a unui om nu mai poti reabilitat toata viata? va rog daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns.Va multumesc ptr intelegere
Cel mai recent răspuns: albu2000 , utilizator 19:58, 20 Noiembrie 2010
am fost condamnata la 2 ani cu inchisoare
Una din conditiile obligatorii de indeplinit pentru condamnat pentru a opera reabilitarea este aceea de a achita in intregime cheltuielile de judecata si despagubirile civile la plata carora a fost obligat , exceptie facand doar situatia in care partea vatamata a renuntat la despagubiri . Reabilitarea se poate dispune si atunci cand neindeplinirea obligatiei referitoare la plata cheltuielilor de judecata si a despagubirilor civile nu se datoreaza relei-vointe a acestuia.
Daca prin hotarare ati fost condamnat alaturi de celalalt inculpat la plata despagubirilor civile, fara plata acestora exista putine sanse sa se dispuna reabilitarea.
Se pare ca voi ramane pe viata cu acest cazier.Oricum eu va multumesc din suflet ptr lamuriri .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare si cheltuieli de judecata - admisilibilitatea in cazul in care nu sunt platite pablodaniel pablodaniel un prieten a fost condamnat la 7,5 ani inchisoare cu executare pentru legea 143/2003. in momentul arestarii i s-au conficat banii gasiti la el in valoare de ... (vezi toată discuția)
Cazier judiciar florinvtrifan florinvtrifan ma afecteaza cazierul la sc de soferi? am fost condamnat cu executare in \\"98 la 4 ani ,am fost eliberat conditionat pt buna purtare si nu am nici o ... (vezi toată discuția)
Cerere de reabilitare nick1964 nick1964 buna ziua. am depus dosaru pentru cererea de reabilitare dar nu am cum sa dovedesc achitarea prejudiciului deoarece au trecut 10 ani de cand am achitat o ... (vezi toată discuția)