avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Timpul de lucru la calculator in institutii cu flux ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Timpul de lucru la calculator in institutii cu flux continu (rafinarie)

Timpul actual de lucru este de 12ore lucru 24 ore liber 12ore lucru 48 ore liber .
Intrbarea mea este? Este legal ca in unitatile cu flux continu sa se lucreze un
program de 12/24 12/48 .
Motivez aceasta intrebare : in legislatia din ROMANIA timpul maxim de lucru este de 12ore /zi urmata de o pauza de 24 de ore .Pana acum totul est corect.
Va relatez o situstie concreta si in acelasi timp reala :
Dupa 12 ore de lucru din motive intemeiate eu nu pot fi schimbat de la locul de munca ,(conf. legi nu pot lucra maimult de 12 ore) dar nici nu pot parasi locul de munca intrucat intru in conflit cu R.O.I. privind parasirea locului de muna ( pedepsita de codul penal)
CU MULT RESPET VA ROG DATI-MI O SOLUTIE pentru nu a intra in conflict cu legea sau angajatorul.
VA MULTUMESC anticipat ptr. consultatie!!!
astep raspus urgent la adresa (stanca_marian2006@yahoo.com)
Cel mai recent răspuns: ctynn , utilizator 08:23, 21 Noiembrie 2010
o solutie poate fii demisia!

p.s. oare:
- un pompier va pleca acasa, daca s-a terminat programul, si incediul nu a fost stins?
- un chirurug va pleca acasa in timpul operatiei pentru ca s-a terminat programul si nu a terminat operatia?
... s.a. .

la fel de corecta poate fii si obligarea angajatorului pentru ca pe langa grupa de munca ( conditiile de munca ) in care postul e incadrat sa se mai poata, legal, acorda un plus pentru astfel de posturi avand in vedere astfel de ingradiri si chiar pentru faptul ca se poate considera ca fiind la dispozitia angajatorului si in timpul liber ( daca aceasta ar putea echivala cu, spre exemplu, situatia din armata )!!!

p.s. 2: din cate cunosc nici macar nu se declara la casa de pensii astfel de cazuri si pentru ca nu sunt reglementate, astfel ca daca luna are 184 h iar salariatul lucreaza 200h se declara zile si nu ore nimeni nedorind a face distingtie intre ziua de munca de 8h si cea de 12h ba dimpotriva daca lucrezi peste 8h ti se spune, de exemplu, ca ai dreptul la un singur tichet de masa!

p.s. 3: sa fie sindicatele de vina, patronatele sau politica statului? din cate cunosc nu a existat o asemenea discutie in parlament.
Ultima modificare: Duminică, 21 Noiembrie 2010
ctynn, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare program de lucru ionut_negoita89 ionut_negoita89 Buna ziua, Am o nelămurire si anume daca timp de 12 ani am avut un anumit program la locul de munca de 3 zile la 12h cu 3 de liber si tot asa (1h pauza de ... (vezi toată discuția)
12 ore lucrate, 24 libere, mai e nevoie de 2 zile libere consecutiv? ella_1313 ella_1313 Daca se lucreaza 12 ore, si de dau 24 ore libere, nu se depasesc 48 ore pe saptamana. Mai e nevoie sa fie indeplinita conditia de 2 zile consecutiv libere.? (vezi toată discuția)
Au voie sa te tina 12h la munca fara pauza de masa si fara sa parasesti magazinul? roxxi roxxi Am o nelamurire:eu lucrez intr-un magazin cu un pogram de functionare de 12 ore pe zi.Astazi s-a trezit sefa mea ca nu mai avem voie nici sa parasim magazinul ... (vezi toată discuția)