avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract intretinere

Buna ziua.Am si eu o nelamurire.Se poate face un contract de intretinere intre 2 parti fara sa trebuiasca in mod expres si act de vanzare cumparare ? La cateva notariate au spus ca se poate la unele ca , pentru contractul de intretinere trebuie sa fac si contract de vanzare cumparare.Multumesc anticipat
Intretinerea e intretinere si vanzarea e vanzare. Dar si intretinerea presupune instrainarea bunului sau sumelor...
Se pot face imtretinere pentru o parte din bun, vanzare pe alta...
Nu am inteles la ce va referiti: act separat de vanzare sau in cadrul aceluiasi act, pentru o parte din bun/pret?
La notar... am auzit chestiuni care de care mai "interesante"...
Bunicul meu vrea sa imi lase tot ce are el (casa+terenul aferent) dar printr-un contract de intretinere nu printr-un contract de vanzare cumparare pt. care taxele catre stat & notariat depasesc 10.000 RON , bani de care nu dispunem.Mai pe scurt sa il intretin iar dupa moartea sa sa imi revina cele scrise mai sus.Ni s-a spus ca acest lucru nu este posibil,singura varianta fiind un contract de vanzare cumparare.Cum trebuie procedat ? Multumesc pentru raspuns
Nu stiu de ce nu este posibil.
Daca vreti sa ocoliti mostenitori rezervatari, contractul are o cauza ilicita si e anulabil.
Nu cunosc sa fie mai mari taxele pentru un contract de intretinere decat pentru vanzare...
Trebuie procedat asa: mers la un avocat, facut contract, apoi la notar, autentificat. :D
Cred ca asta era problema.Eu mergeam la notar sa fac acel contract de intretinere , nu mergeam la avocat.Urmez sfatul dvs . Ma duc la avocat ii spun despre ce e vorba si ca vreau sa fac contract de intretinere , dupa care ma duc cu acel contract la legalizat la un birou notarila.Sper ca am inteles bine.Multumesc frumos pentru raspunsuri
Vedeti sa fie priceput in contracte, sa va dea explicatii, sa va spuna de ce sa va apartai si cum... daca vedeti ca nu va pune prea multe intrebari si nu discuta despre posibilitati de desfacere in viitor a contractului, cauze de anulare, nimic... e nasol!:( va duceti degeaba, ca asa nu are rost sa dati bani de doua ori...
Si vorbiti cu notarul, acesta va poate reduce din onorariul sau daca actul e redactat de avocat.
Dar... chiar vreti sa ocoliti anumiti mostenitori? :-/

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare-cumparare... la avocat? genessis63 genessis63 Am auzit la stiri ca nu numai la notar vom putea merge de acum inainte sa vindem sau sa cumparam o casa si ca avocatii au si ei acest drept . ce puteti spune ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare- cumparare Gaita Emilia Elena Gaita Emilia Elena vreau sa-mi vand apartamentul si as vrea sa stiu daca in calitate de absolvent de drept imi pot intocmi singura contractul de vanzare-cumparare la ... (vezi toată discuția)
Cost estimativ contract de intretinere parinti pynu pynu Buna seara , intrebarea mea este urmatoarea , tatal meu detine 2 imobile un apartament si o casa si as dori sa stiu cum pot face contract de intretinere cu ... (vezi toată discuția)