avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drum pe proprietate privata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drum pe proprietate privata

Buna seara.As avea si eu o nedumeri si as dori sa va cer sfatul. Am un teren si am inceput sa imi fac o casa (deoc numai fundatia..) Dar ca sa ajung la terenul meu trebuia sa imi asfaltez drum ,si drumul trebuia sa treaca pe proprietatea a doua persoane (care mentionez ca sunt neamuri primare de ale mele) .Cu acordul lor am asfaltat drumul, dar acesta a fost un acord verbal cu doi martori, fara nici un contract scris si semnat. Lucrul acesta s-a intamplat in primavara, iar acum una dintre persoane m-a amenintat ca ma da in judecata, cu motivul ca am construit drumul fara permisiunea ei, nerecunoscand , de fapt, ca inainte sa ne apucam de lucrari le-am cerut aprobarea. Tin sa mentionez ca la asfaltarea drumului a fost prezent unul dintre fiii persnoanei in cauza care ne-a indrumat pe unde sa facem drumul exact.
Intrebarea mea ar fii urmatoarea : are castig de cauza chiar daca noi am avut cu ea o intelegere verbala in prezenta a doua persoane?
Cealalta persoana, pe propiretatea caruia trece drumul meu, nu are nimic de obiectat, Recunascand ca si-a dat acordul pentru construirea drumului.
Si as mai avea o nedumerire: dupa casa mea a ainceput cosntruirea unei case alta persoana,la care la randul meu i-am cedat loc de pe proprietea mea pentru a face drum pana la terenul precizat. Si am fost instiintata ca, daca pe o anumita suprafata de teren se construiesc mai mult de doua case,statul are obligatia de a gasi o solutie pentru a da acces la aceste terenuri. Este adevarat?
Cu speranta ca ma veti scoate din nedumeriri, va multumesc anticipat!

P.S: Imi cer scuze daca intrebarea mea nu se incadreaza in aceasta categorie a forumului.
Cel mai recent răspuns: Dan Top , Avocat 03:36, 22 Noiembrie 2010
Ni va poate actiona in justitie fiindca terenul dv. este infundat si ati stabilit o servitute de trecere prin fapta omului. Daca s-au eliberat autorizatii de constructie atunci Primaria va poate sprijini pentru drumul de trecere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accesul la un drum privat NistorT NistorT Buna ziua, In ce conditii poate avea un ne-proprietar acces la un drum privat? E vorba de un drum privat pe care si l-au facut proprietarii unor ... (vezi toată discuția)
Servitute pentru superficie smeagull smeagull Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema: pe terenul in proprietatea mea, se va ridica o constructie proprietatea altei persoane, ... (vezi toată discuția)
Drept de servitute mitilias mitilias buna ziua!ma poate ajuta cineva?!pe scurt....mama a vandut apartamentul si a cumparat o casa amarata fara utilitati in speranta ca va scapa de cheltuielile de ... (vezi toată discuția)