Buna dimineata,
Am urmatoarea problema: lucrez in cadrul dep financiar-contabil al unei societati, am primit preaviz in data de 18.11.2010 (Codul Muncii, art.65, alin 1, de 20 zile lucratoare). In urma preavizului, mi-am informat seful ierarhic ca programul meu de lucru s-a redus la 4 ore (cf Contractului Colectiv de Munca, art 74, alin 3), dar am primit amenintari verbale ca nu imi voi primi drepturile salariale care mi se cuvin pana la data expirarii preavizului. Au fundament legal aceste amenintari? Eu, in situatia data, mai am atributii de servici, termene de respectat, inchideri de luna etc, ca pana la data preavizului?
Atr.79 alin.5:pe durata preavizului contractul individual de munca continua sa isi produca efectele.Puteti veni la serviciu 4 ore/zi dar in rest trebuie sa va faceti treaba .
Buna dimineata. In mod normal ar trebui sa veniti 4 ore si sa fiti platita 8 ore. Normal ca stresul psihic cu seful isi spune cuvantul si va cred. Ideea este sa vb cu cineva din anturajul sefului si sa ii explicati ca aveti acest drept.
In CCM art. 74 (3) srie:
"In perioada preavizului, salariatii au dreptul sa absenteze 4 ore pe zi de la programul unitatii, pentru a-si cauta un loc de munca, fara ca aceasta sa afecteze salariul si celelalte drepturi. Orele absentate se pot acorda prin cumul, in conditiile stabilite de angajator."
Demisie
girbeaionicavioleta
Unul din agentii de vanzari a depus cerere de demisie si este in preaviz. Refuza sa mai vina dimineata la sedinte si sta doar 4 ore la munca. Intrebarea este ... (vezi toată discuția)